Home Opinie Stemadvies Du Jour: Frederike stemt Artikel1

Stemadvies Du Jour: Frederike stemt Artikel1

Frederike Geerdink, die momenteel als embedded journalist bij de terreurgroep PKK zit voor haar boek, brengt vanuit de bergen in Noord-Irak haar stem uit voor Artikel1, de nieuw opgerichte partij van Sylvana Simons.

Advertentie

Geerdink voegde zich in mei 2016 bij de terreurgroep PKK in noord-Irak voor haar boek waarvoor ze onderzoek doet. Het project is gefinancierd uit het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, dat een jaarlijkse subsidie ontvangt van de Nederlandse overheid van 400.000 EURO. Geerdink zegt dat ze een vriend heeft gemachtigd om in maart voor haar te stemmen op Artikel1, de partij die is opgericht door onder andere ex-DENK’er Sylvana Simons.

Reeds op 18 januari 2017 vroeg ik Artikel1 om een reactie over wat het partijstandpunt is inzake de terreurbeweging PKK. Dit naar aanleiding van de nummer twee op de lijst, Fatima Faid, die samen met haar partijgenoot Sanne van der Gaag, een demonstratie bijwoonde waar ook sympathisanten van terreurgroep PKK aanwezig waren. Sterker nog, ze plaatsten op twitter zelfs een foto van de terreurvlag PKK.

Mijn verzoek voor meer informatie over wat het standpunt is van Artikel1 met betrekking tot terreurbewegingen zoals de PKK, werd niet meteen beantwoord door de partij. Het partijprogramma zou snel bekend worden, werd me medegedeeld. Ik wacht het, samen met u, rustig af.