Home Sport Sport: “Regeling buitenlanderslimiet Turkije op de schop”

Sport: “Regeling buitenlanderslimiet Turkije op de schop”

De Turkse voetbalbond [TFF] heeft een besluit genomen over de beperking op het aantal buitenlandse spelers die een club in haar selectie mag opnemen en tegelijk mag inzetten op het veld.

Advertentie

TFF voorzitter Yildirim Demirören verklaarde dit na een vergadering van de voetbalbond, waar ook de coach van het Nationale voetbalelftal Fatih Terim bij aanwezig was.

Volgens de nieuwe regeling gaan voetbalploegen in de Turkse Süper Lig vanaf volgend seizoen een selectie van 28 man aanmelden bij de TFF. Ten minste 14 van de 28 spelers moeten de Turkse nationaliteit bezitten en niet in dienst staan van een ander Nationaal elftal. Hiermee kan men 14 buitenlandse spelers in de selectie opnemen.

Daarnaast dienen ten minste 7 van de 18 spelers die geselecteerd worden voor een wedstrijd Turks te zijn, waarvan één speler uit de eigen jeugdopleiding. Teams mogen met deze regeling voortaan 11 buitenlandse spelers opstellen in het basiselftal.

Turkse spelers die voor een buitenlandse Nationale ploeg uitkomen, zoals Veli Kavlak en Erkan Zengin, zullen volgens de nieuwe regeling als buitenlandse speler worden beschouwd.

Volgens de Turkse voetbalbond staan alle clubvoorzitters van de SüperLig-clubs 100% achter deze nieuwe regeling.