Home Nieuws Speler Fenerbahçe in elkaar geslagen door voetbalsupporters

Speler Fenerbahçe in elkaar geslagen door voetbalsupporters

De aanvoerder van Fenerbahçe is vandaag bij een veerboot in elkaar geslagen door een groep supporters van Beşiktaş. Orhan Ak, vorig jaar speler van Başakşehirspor, die hem vergezelde op de veerboot trok daarop zijn vuurwapen en schreeuwde naar de aanvallers “Als jullie niet uiteen gaan, schiet ik”.

Advertentie

De aanvallers gingen hierop uiteen. Emre Belözoğlu legde meteen na het incident een verklaring af.

Het incident vond vandaag rond 12:30 uur plaats aan de Eskihisar veerbootkade in Gebze. De voetballer was op weg naar een begrafenis met zijn vriend Orhan Ak toen ze op in tegengestelde richting reizende Beşiktaş supporters die op weg waren naar de wedstrijd Akhisar – Beşiktaş stuitten.

De wederzijdse scheldpartijen die op de kade begonnen, verplaatsen zich naar de veerboot die nog aan de kade lag. Terwijl de spanningen opliepen zou Orhan Ak volgens beweringen in de Turkse media zijn vuurwapen hebben getrokken en gericht hebben op de supporters van Beşiktaş. Eén van de Beşiktaş-supporters zou de auto van Belözoğlu een trap hebben verkocht en de achterverlichting hebben vernield.

De beveiligingsmedewerkers op de veerboot haalden de twee partijen uit elkaar alvorens de jandarma arriveerden.

Emre Belözoğlu verklaarde tegenover de Turkse krant Hürriyet “Ze omsingelden me op de veerboot, ze scholden me uit. Ik ben toen naar beneden gegaan en heb met ze gevochten. Ik heb aangifte gedaan tegen de personen die mij aanvielen, op dit moment ben ik op een politiebureau in Eskihisar om een verklaring af te geven”.