Home Nieuws Souad, Ossama en Saddam moeten vooruit betalen

Souad, Ossama en Saddam moeten vooruit betalen

Er circuleert een schokkende mail op sociale media van een websitebouwer aan een klant die een offerte vraagt voor het bouwen van een nieuwe website.

De potentiële klant stuurt aanvankelijk een mail met haar wensen, waarop ze van het bedrijf webstick een onthutsende mail terugkrijgt.

Advertentie

In de reactie van het bedrijf staat: “Hi, wij werken alleen voor mensen met normale namen zoals Jeroen, Kees, Rob et cetera. Namen als Souad, Ossama en Saddam dienen 50% vooruit te betalen. Is dit voor u een probleem? Groet Martijn“.

Aziz Bokazini, de broer van de dame die de reactie van het bedrijf krijgt, zegt dat hij boos is. Op Twitter schrijft hij: “Vandaag vroeg zusje een offerte aan voor ‘n bij Websticks.nl Hun reactie was ronduit . “.

We belden de eigenaar van het bedrijf op voor een vraaggesprek:

Ik kan u heel moeilijk te woord staan omdat ze een verhaaltje willen schrijven over iets wat algemeen bekend is. Waarom zou ik hier spijt van hebben? Ik maak websites voor mensen. Bepaalde personen zijn aantrekkelijker als klant dan andere personen. Discotheken, voor restaurants, dat is toch een bepaalde doelgroep, behalve Albert Heijn. Als u met me praat moet u wel intelligentie tonen, want als u de hele tijd doet alsof u iets niet begrijpt, dan wordt het een lastig gesprek.

U bouwt websites en een persoon wilde een website laten bouwen, ze is dus een potentiële betalende klant.
Ik heb met dat meisje helemaal niets te maken, snapt u dat? Als je een website wil laten maken, dan zeg je dit kan er nog bij en dat kan er nog bij. Als u een meisje bent, die een uitkering heeft, student is, dan moet je dit doen en dat en het moet in een lettertype en dan wil ik net zoals die website en dan ben je drie weken verder voor €150. Dat is hoe het werkt als je voor een meisje een website maakt.

U zegt (in de mail) geen meisje, u noemt namen als Souad, Osama en Saddam:
Ik leg u in de eerste plaats uit het verschil tussen een meisje of een zakenman. En zo is er ook een verschil tussen mensen met bepaalde namen. Het gaat niet om de groep van mensen, die omdat ze dat ergens anders gewend zijn en gelijk beginnen te schelden als er iets aan de hand is, altijd denken dat ze bedrogen worden. Dat soort dingen, daar gaat het om. En ik heb het recht om mijn klanten uit te kiezen en ik hoef dat in principe niet uit te leggen aan iemand. Het zit mij dwars van een aantal klanten uit de afgelopen periode, die mij slecht behandeld hebben, dus dat kwam er een beetje uit.

Lijn wordt zwakker.

Meneer kan ik u op een ander nummer bellen, want delen van het gesprek vallen weg?
Nee, want ik kan u alleen over het internet te woord staan. Ik zit in Argentinië.

U zit in Argentinië, in het buitenland?
Ja. Ik kan ook helemaal geen websites maken voor wie het ook is.

U maakt wel onderscheid op basis van islamitisch klinkende namen.
Ik maak onderscheid naar leeftijd van mensen. Op namen en op andere dingen. Wat is het probleem?

U zegt niet ‘Ik werk niet met 17-20 jarigen’ of met meisjes of studenten.
Dat zeg ik u wel, dat zeg ik u net. 17-jarigen, mensen met een uitkering, vrouwen, daar maak ik allemaal niet graag websites voor.

Maar dat staat niet in de mail en daar bel ik eigenlijk voor.
Ik kan ook wel een mail van 5.000 woorden schrijven en wie bent u om dat te beoordelen. Wat bezielen mensen tegenwoordig? U belt mij en alsof ik voor het gerecht sta. Ik mag toch schrijven wat ik wil? U staat hier compleet buiten. Ik maak misschien onderscheid op basis van tien twintig factoren, maar u gaat het maar over één factor hebben. Het is dat u daar een verhaaltje over wil schrijven, want dat is wat publiciteit trekt. Dat is wat ze op televisie altijd stimuleren.

Vind u het gek dat mensen dit discriminerend vinden?
Nee, het is discriminerend als mensen zeggen van ‘Okay, ik heb die persoon liever niet, want dat je dan de hele dag platgebeld wordt’ en dat je dat niet wilt. Dat is discriminerend. Het is discriminerend als iemand zijn mening uit en door mafkezen gebeld wordt de hele dag. Dat is discriminerend.

Dat u gediscrimineerd wordt op basis van dat u anderen discrimineert, vindt u discriminerend?
Ja.

Waaruit komt dit voort? Heeft u eerder met Souad, Osama en Saddam gewerkt?
Ja, precies ja. Ze zijn respectloos, ze vinden dat je ze oplicht, omdat je voor bepaalde zaken extra moet betalen. Er valt gewoon geen zaken mee te doen.

Met moslims?
Het heeft niets met moslims te maken. Dat is één van de ergste groepen zou ik zeggen, inderdaad. Maar ik werk liever gewoon met mijn eigen mensen. Mag dat niet?

Met blanke Nederlanders bedoelt u?
Ik zeg, het liefst met mijn eigen mensen. U legt mij andere woorden in de mond, dan die ik u zeg.

Autochtone Nederlanders dan?
Het liefst maak ik websites voor de mensen waar ik vroeger mee naar school ging, laten we het zo zeggen.

Waar je vroeger mee naar school ging. En je zat op een witte school? We hoeven er toch niet omheen te draaien? Je zegt eigenlijk hier sta ik voor, dit is wat ik ben en ik kom hier niet op terug en ik heb hier geen spijt van?
Waar spijt van? Dat u een gehersenspoelde mening heeft interesseert mij helemaal niet. U zou degene moeten zijn die spijt zou moeten hebben van uw denkwijze.

Maar deze mensen, Souad, Ossama, Saddam die zijn hier misschien wel geboren net als u.
Ja, misschien ja. In dat geval zouden ze ook mijn mentaliteit hebben en alle andere eigenschappen die ik ook heb…maak ik heel graag een website voor. Dat ze overal korting op moeten hebben. En op het moment dat ze iets niet bevalt, dat je gelijk gebeld wordt en je bedreigen en je moeder willen neuken en noem maar op. Maakt u graag websites voor mensen die gelijk 20 asocialen je laten bellen?

Ik denk dat mensen nu vooral bellen, omdat u bepaalde dingen zegt die tegen de Nederlandse grondwet ingaan.
Dat is helemaal niet waar meneer. U liegt dat u barst. Ik mag zelf bepalen voor wie ik werk.

U mag geen onderscheid maken op basis van wat dan ook.
Ik heb u net gezegd, ik maak onderscheid op basis van tien twintig verschillende factoren. En als je daar een probleem mee hebt, dan is dat uw probleem, niet de mijne.