Home Nieuws Soldaten Israëlisch bezettingsleger ontvoeren prominente Palestijnse activiste Ahed Tamimi (16)

Soldaten Israëlisch bezettingsleger ontvoeren prominente Palestijnse activiste Ahed Tamimi (16)

Soldaten van het Israëlisch bezettingsleger hebben in de vroege uren van dinsdag 19 december de 16-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamimi uit haar huis ontvoerd.

Advertentie

Volgens de vader van Ahed is zijn dochter uit huis gehaald door Israëlische bezettingssoldaten nadat ze in het dorpje Nabi Saleh had gedemonstreerd voor de 14-jarige Mohammed Tamimi die in een coma is beland toen hij werd geraakt door een rubberen kogel bij een eerdere demonstratie. Volgens de vader van Ahed hebben de soldaten die zijn huis zijn binnengevallen zijn vrouw Nariman en kinderen geslagen en beslag gelegd op telefoons, camera’s, laptops en andere elektronica. Ahed zou zijn ontvoerd naar een onbekende locatie.

Ahed (16) is een internationaal bekende activist in het door Israël bezette dorpje Nabi Saleh en demonstreert al jaren tegen de illegale annexatie van Palestijns grond, de bouw van illegale Israëlische nederzettingen en het stelen van grondstoffen en watervoorzieningen.

De 16-jarige Palestijnse heeft gesproken in talloze landen over het verzet van Palestijnse vrouwen tegen de illegale Israëlische bezetting, onder andere in Turkije, Zuid-Afrika en het Europarlement.

Samidoun, een organisatie die voor de rechten van Palestijnse gevangenen opkomt, roept op tot de vrijlating van Ahed. In Israël zitten honderden Palestijnse kinderen vast in gruwelijke omstandigheden, waar ze regelmatig onderworpen worden aan mishandeling en geweld.