Home Opinie Sluit de rangen tegen de Israëllobby en haar mediakanalen

Sluit de rangen tegen de Israëllobby en haar mediakanalen

Gisteren was het dan zover. De gemeenteraad van Amsterdam ging eindelijk debatteren over het gehekelde voornemen om een stedenband aan te gaan met de Palestijnse stad Jaffa, wat tegenwoordig Tel Aviv wordt genoemd en in Israël ligt. Jaffa, de grootste stad van Palestina tijdens het Britse mandaat, met zo’n 80.000 inwoners en 40.000 inwoners in de omliggende dorpen is etnisch gezuiverd door extremistische joodse milities. Waarvan de bewoners als diaspora over de hele wereld zijn uitgestrooid en geen recht op terugkeer hebben naar hun geboortegrond, terwijl -laat ik een voorbeeld noemen- een joods kind die nu in Klazienaveen ter wereld komt, zich -bij wijze van- morgen Israëlisch staatsburger mag noemen en een claim leggen op gestolen grond.

Advertentie

In maart 1948 begonnen Zionistisch terroristen de stad te belegeren, om Jaffa op 14 mei 1948 in te nemen en in totaal 116.000 Palestijnen te deporteren uit de stad en omliggende dorpen. Om in stadiontermen te spreken, dat is een bomvolle Ajax-Arena, Feyenoord-De-Kuip en PEC-Zwolle-IJsseldeltastadion bij elkaar. Maar volgens de ex-ex-directeur van het CIDI, Ronny Naftaniel, waren er slechts 20.000 Palestijnen -een bijna volle Groningen-Euroborg- verdreven uit Jaffa en het was bovendien ook nog eens hun eigen schuld, zo stelt hij. Leugens, leugens en nog eens leugens, van een propagandist aangesloten bij een onbetrouwbaar propaganda-instituut -wiens meest recente ex-directeur er niet voor terugdeinsde om synagoges uit haar duim te zuigen- en dát op de dag waarop de gemeenteraad van Amsterdam zou gaan vergaderen over een stedenband met Tel Aviv. Ik zou me als krant behoorlijk voor paal gezet voelen als opiniemakers historische feiten verdraaien om hun eigen politieke agenda te dienen. Maar goed, ze hebben er nog wel meer middelmatige schrijvers rondlopen die vaste katernen vullen en er -ik noem maar wat- rare sympathieën op nahouden voor de Noorse massamoordenaar Breivik.

De Turken en Marokkanen onder ons die nog enige hoop hadden op D66 als partij van de toekomst, moet ik ernstig teleurstellen. De voorstemmers van een stedenband tussen Amsterdam en Tel Aviv zijn VVD, D66 en CDA. Tegen zijn, GroenLinks, PvdA, PvdD en SP. De PvdA die we kennen van “geen ontslagen in de zorg” en “geen BTW-verhoging” schijnt volgens ingewijden de meest onzekere factor te zijn onder de tegenstemmers. Verwacht wordt dan ook, dat de Israëllobby de druk op gemeenteraadsleden van de PvdA behoorlijk zal opvoeren. Volgens onbevestigde berichten zou de SP in Amsterdam tegen de stedenband zijn geweest, maar dat ze door landelijke SP-leden onder druk zijn gezet om voor te stemmen. De jongerenorganisatie van de SP, Rood Amsterdam, heeft via haar woordvoerder Sebastiaan Proos te kennen gegeven hoe de jongerenafdeling over een samenwerking met Tel Aviv denkt: “Een stedenband met het administratieve centrum van een land wat routinematig mensenrechten schendt en schuldig is aan apartheid is iets waar wij als socialisten geen goed gevoel bij hebben.”

En dan is er nog het geval dat zich journalist noemt en voor een blog werkte [tegenwoordig onbezoldigd als we de berichten mogen geloven] die claimt onafhankelijk te zijn en “voorbij het eigen gelijk” kijkt, maar demonstranten die opkomen voor mensenrechten wegzet als “Gekkies”. De titel (voor de vorm, help ze niet aan pageviews) die deze “journalist” gebruikt, staat misschien wel symbool voor de partijdigheid en het failliet van het blogje TPO. Die, als we de door henzelf gepubliceerde jaarcijfers mogen geloven, 2013 hebben afgesloten met een eigen vermogen van ongeveer € 370.000,- (zegge: MIN driehonderdzeventigduizend). Onlangs werd besloten om de redactie te ontslaan, omdat het financieel niet zo goed ging. Nu ben ik geen expert op dat gebied, maar volgens mij ben je met een negatief eigen vermogen van bijna 400.000 euro ook niet zo super gezond.

Bovenstaande toont eens en te meer aan dat de Israëllobby in Nederland vertrouwt op slechts een handjevol mensen die actief zijn op sociale media en korte lijntjes hebben met journalisten en gemeenteraadsleden die ze naar voren schuiven als menselijk PR-schild.

Samen kunnen we de rechtvaardige strijd voeren voor eerlijke journalistiek én de Palestijnse zaak. Omdat we geloven in de waarheid. Omdat we de waarheid naast ons hebben.

Als we de rangen maar sluiten, wanneer ze ons uit elkaar willen drijven.

Update – de niet relevante journalist Bart Schudt die overal antisemitisme in ziet, zag ook weer antisemitisme bij alles en iedereen die tegen de stedenband is. Mogelijk aangemoedigd door zijn nieuwe adjunct, die eerder in deze column te herkennen is aan de verzonnen synagoges. Bart schroomt niet om banden te leggen tussen Groenlinks en kapers van een vliegtuig en deinst er ook niet voor terug om de hele LGBT-community in te zetten als menselijk schild in zijn hersendiarree op papier. Bart is zo niet-relevant dat ik hem bijna vergat te mentionen in deze column. Sorry Bart. Dat gezegd hebbende, Free Palestine!


LEESVOER over medialand. 

Vorig artikelOpinie: Ramadan – إفطار Iftar in Gaza
Volgend artikelVideo – Jon Stewart: “Als dit islamitisch terrorisme was geweest….”
Columnist met als aandachtsgebieden: #Extreemrechts #Terrorisme #Geschiedenis #Diplomatie #OSINT #MENA. Op Twitter: @YunusKhan_