Home Nieuws Slechts werkstraffen voor PKK-sympathisanten die Dordtse moskee terroriseerden

Slechts werkstraffen voor PKK-sympathisanten die Dordtse moskee terroriseerden

CC: RIJNMOND.nl

Twee sympathisanten van de terreurbeweging PKK hebben taakstraffen van 200 uur opgelegd gekregen voor het aanvallen van een moskee in Dordrecht. De politie verspreidde eerder foto’s van enkele verdachten.

Advertentie

De 32-jarige Yelcin K. uit Rotterdam ontkende aanvankelijk dat hij bij de aanval op de moskee in juni 2016 was, maar de rechter ging niet mee in zijn verhaal, omdat Yelcin duidelijk herkenbaar in beeld was en ook zijn telefoon in de buurt was gesignaleerd. Yelcin was volgens de rechter zelfs de eerste die een klap uitdeelde.

Een groep vuurwapengevaarlijke sympathisanten van de terreurgroep PKK viel de Aya Sofya moskee in Dordrecht in juni 2016 aan. Terwijl de aanwezige moskeegangers dachten dat de groep voor de Iftar-maaltijd binnen kwamen gelopen, bleken de PKK-aanhangers wraak te willen nemen voor een incident waarbij een raam was ingegooid ergens anders in de stad, waar de moskee niets mee te maken had.

De 26-jarige Amsterdammer Hasan Y. die volgens Justitie wel bij de groep agressievelingen hoorde, werd vrijgesproken omdat de omschrijving van agenten waaraan ze hem hadden herkend niet concreet genoeg was.

Een 22-jarige Zaandamse, Ceren A., kreeg voor haar rol een werkstraf opgelegd van 60 uur. Zij heeft volgens de rechter het geweld aangemoedigd.

Een 26-jarige man uit Capelle a/d IJssel werd in november 2016 nog veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor zijn aandeel in de aanval en de vondst van 7 kilo cocaïne, rond de 80.000 euro aan contant geld en een alarmpistool bij zijn aanhouding.