Home Nieuws Slachtoffers Joods museum werkzaam bij Israëlische geheime dienst

Slachtoffers Joods museum werkzaam bij Israëlische geheime dienst

Brussel schietpartij
Myriam en Emanuel Riva werden zaterdag neergeschoten voor het Joods Museum in Brussel. Het koppel vijftigers zou banden hebben met de Israelische inlichtingendienst Mossad. Israël bood ondertussen al hulp aan voor het onderzoek naar de schietpartij.

Advertentie

Slachtoffers werkzaam bij Israëlische geheime dienst
De moord werd aanvankelijk beschouwd als een blinde schietpartij, waarbij de slachtoffers willekeurig waren. Maar de politie gaat er nu vanuit dat de slachtoffers een specifiek doelwit waren. Myriam Riva werkte immers voor de Israëlische premier, een mogelijke dekmantel voor haar werk bij de Israëlische geheime dienst. Emanuel Riva zou deel hebben uitgemaakt van een tak van de Israëlische geheime dienst. Een jaar geleden hebben ze samen een missie uitgevoerd in het Israëlische consulaat in Berlijn.

Dader was professioneel, koud en snel
Justitie heeft het Zavelkwartier in Brussel onderzocht naar sporen van de daders. Uit de videobeelden van de camerabewaking heeft justitie al iemand in verdenking gesteld. De man wordt nu gezocht voor moord en terroristische aanslag. De manier waarop het koppel werd vermoord was “professioneel, koud en snel”, schrijft de Waalse krant La Dernière Heure. Het parket zal dinsdag nog zoeken naar nieuwe sporen op de plek van het misdrijf.

Bron: Gazet van Antwerpen