Home Opinie Sjoemelt xenofobe moslimhater Geert Wilders met Twittervolgers?

Sjoemelt xenofobe moslimhater Geert Wilders met Twittervolgers?

Het Twitteraccount van Geert Wilders beleeft de afgelopen drie weken een turbulente tijd. Zijn aantallen volgers zijn dwars door het dak gegaan en heeft op het moment van schrijven 636.000 “mensen” bereikt. Best veel zou je zeggen, voor een racistische moslimhater die in verband wordt gebracht met de “Israëlische ambassade”. Zelfs zijn vermeende roerganger, Benjamin Netanyahu heeft er niet zoveel. Die is blijven haken op 449.000 Twittervolgers.

Advertentie

Na een zoektocht over het net stuit ik op een artikel in Vrij Nederland van 2013 waarin er een check is gedaan met Statuspeople naar het account van de Grote Blonde Leider, die op dat moment 263.630 volgers zou hebben. Van die volgers zou 35% een fake-account zijn en 25% inactief.

Tot drie weken geleden stond het aantal volgers van de grote blonde leider op ongeveer 350.000, maar is nu dus door het dak gegaan en heeft een volgersaantal van 636.000 bereikt. Als we van de percentages uit 2013 uitgaan tot voor drie weken geleden, zouden we kunnen concluderen dat Wilders zo’n 140.000 echte volgers en 500.000 neppe en inactieve volgers heeft. Zo heeft hij nu dus meer dan 300.000 Twitter volgers gekocht in drie weken tijd. Op zich niet zo’n dure grap om je gedeukte ego mee te strelen. Er zijn websites die 300.000 nepvolgers aanbieden vanaf € 550,- met een bezorgtijd van tussen de 1 en 5 dagen per 20.000 volgers.

Geert die van de gekkigheid niet meer weet hoe hard hij Adolf moet imiteren met zijn uitspraken (kopvod, woestijnvolk, tsunami) over etnische en religieuze minderheden om maar een beetje aandacht te genereren voor hem en zijn partij, lijkt zijn toevlucht gezocht te hebben in het delirisch kopen van volgers. Het doet me denken aan de film ‘Der Untergang’, waarin Adolf in de bunker zijn generaals toespreekt, dat er nog pantser- en infanteriedivisies beschikbaar en onderweg zijn, terwijl heel Berlijn al in puin ligt en de Russen aan zijn deur staan. Je zou bijna medelijden met ‘m krijgen, als je niet wist dat het een xenofobe moslimhater is. Het is niet alleen aannemelijk dat je nepvolgers hebt Geert, we wéten dat je ze hebt 😉 .

Ps: als je wilt weten hoezeer alle Charlies deze man ontzien: Wilders die in het buitenland bekend staat als xenofoob, anti-islam en als moslimhater, wordt hier nimmer en nooit zo genoemd, door geen enkele journalist. Kijk alleen al naar de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney, die in 2012 haast is gelyncht door de media, toen hij binnen 24 uur ineens 114.000 nieuwe volgers kreeg. En kijk dan naar hoe Geert binnen enkele weken 300.000 nepvolgers binnenharkt en er geen enkele journalist is die vragen stelt. Stel jezelf de vraag, door wie, waarom en met welk einddoel wordt Geert Wilders beschermd en gecultiveerd? Zijn er echte Charlies die op onderzoek uit zouden willen gaan?