Home Nieuws Serdar Gozubuyuk scheidsrechter van het jaar

Serdar Gozubuyuk scheidsrechter van het jaar

De Turks-Nederlandse scheidsrechter Serdar Gozubuyuk (30) is verkozen tot scheidsrechter van het jaar in de Eredivisie. Dat meldt Anadolu Agency.

Advertentie

De 30-jarige Gozubuyuk is de jongste scheidsrechter van de Eredivisie en tevens de jongste scheidsrechter die door de FIFA op de internationale lijst is gezet. Het is niet de eerste keer dat hij tot beste scheidsrechter wordt uitgeroepen. Ook in 2013 werd hij verkozen tot beste scheidsrechter van het seizoen.

De verkiezing voor voetballer van het jaar en scheidsrechter van het jaar wordt gezamenlijk georganiseerd door de KNVB en dagblad De Telegraaf. Na de zomer ontvangt Gozubuyuk de Gouden Kaart tijdens een gala. Bij de verkiezing is Davy Klassen uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Hij kan na de zomer rekenen op de Gouden Schoen.

Gozubuyuk die verklaarde blij te zijn met zijn prijs, gaf aan dat onder hen die jureerden, grote namen als Clarence Seedorf en Patrick Kluivert waren. Gozubuyuk voelt zich vereerd om door hen verkozen te worden tot beste scheidsrechter van het seizoen.