Home Nieuws Serdar Gözübüyük fluit eerste Champions League-duel

Serdar Gözübüyük fluit eerste Champions League-duel

De Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyuk fluit vanavond in Manchester, Groot-Brittannië, voor het eerst een Champions League-duel. Een mijlpaal in zijn carriere. Gözübüyük wordt daarmee de eerste Turkse Nederlander die in de League der Titanen mag fluiten.

Advertentie

De 33-jarige Gözübüyük, sinds 2012 FIFA-scheidsrechter, is de jongste scheidsrechter van de Eredivisie en was in 2016 verkozen tot scheidsrechter van het jaar. Dinsdagavond om 21.00 uur mag de jonge scheidsrechter het duel tussen Manchester City en Dinamo Zagreb voor zijn rekening nemen. Charl Schaap en Jan de Vries doen dienst als assistent-scheidsrechters, Kevin Blom als de vierde official en Jochem Kamphuis neemt samen met Bas Nijhuis de VAR voor zijn rekening.

Gözübüyük is naast zijn carrière als scheidsrechter ook een sociaal betrokken ondernemer. Ook geeft hij actief lezingen op scholen om jongeren te motiveren het onderste uit de kan te halen in het leven. Zelf timmert Gözübüyük al ruim twintig jaar aan de weg als scheidsrechter, sinds zijn twaalfde.

Serdar Gozubuyuk scheidsrechter van het jaar