Home Nieuws Schokkend: is de minister van BuZa Stef Blok vervangen door een schedelmetende...

Schokkend: is de minister van BuZa Stef Blok vervangen door een schedelmetende aluhoed-kloon?

DELEN

Zelf noemt hij zijn “Illustratieve uitspraken” er deels op gericht om te prikkelen, maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig om te weten dat Stef Blok, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, zich aan heeft gesloten bij de islamofobe en racistische polonaise die dit land al jaren in zijn grip houdt. Het is dat of de echte Stef Blok is ontvoerd en vervangen door een racistische aluhoed-kloon.

Uit filmbeelden die Zembla in handen kreeg, blijkt dat Blok vorige week dinsdag tijdens een bijeenkomst met mensen die werkzaam zijn bij internationale organisaties, over onder meer xenofobie en migranten, gezegd heeft dat hij geen enkel multicultureel land in de wereld kent waar mensen vreedzaam met elkaar leven.

Gewezen op Suriname zegt Blok “Dus de partijen in Suriname zijn niet langs etnische lijnen opgedeeld? Een functionerende rechtstaat en democratie? (…..) Suriname is een failed state. En dat heeft ernstig te maken met de etnische opdeling.“. Over Singapore, een ander voorbeeld dat werd gegeven, zegt blok “Singapore is inderdaad een klein mini-landje, extreem selectief in z’n migratie. (…) Die laten geen arme migranten toe. Ja, eventueel voor de schoonmaak.

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken loopt iedere samenleving snel ‘tegen haar grenzen’ aan als er veel migranten komen: “Als je in Benoordenhout woont, is het hartstikke leuk om op zondag naar de Turkse bakker te gaan. Je hebt ook geen last van een aantal bijeffecten. Maar als je er middenin woont, heb je enorm last.

Blok zegt in een verklaring tegen Zembla dat zijn uitspraken er deels op waren gericht om te prikkelen: “Op 10 juli heb ik tijdens een besloten bijeenkomst met Nederlanders gesproken die werkzaam zijn bij internationale organisaties. Mijn doel was een open uitwisseling te stimuleren en van de deelnemers hun ervaringen te horen. Mijn inbreng tijdens de vraag & antwoordsessie van de bijeenkomst was er deels op gericht te prikkelen. Tijdens de besloten bijeenkomst heb ik illustraties gebruikt die in het publieke debat ongelukkig kunnen overkomen.