Home Nieuws Schietpartij in homoclub uit wraak vanwege HIV

Schietpartij in homoclub uit wraak vanwege HIV

Een man die zegt een relatie te hebben gehad met de schutter van de homoclub in Orlando waar hij 50 bezoekers doodschoot, zou dat gedaan hebben uit wraak, omdat hij HIV opgelopen zou hebben.

Volgens een interview dat de vermeende ex-partner van Mateen, Miguel, gaf aan de in de VS opererende Spaanstalige nieuwszender Univision, zou Mateen hem ontmoet hebben via de homo dating-app Grindr.

Volgens de man zou Mateen wraak hebben gezocht nadat hij door seksuele contacten met twee Puerto Ricaanse mannen die hij in de club in Orlando had ontmoet, HIV opgelopen dacht te hebben, toen bleek dat één van de mannen HIV positief was.

“Hij voelde zich gebruikt door hen,” zei Miguel en zei dat “Hij het ze betaald ging zetten”, zelfs nadat hij erachter kwam dat zijn HIV test negatief was. Mateen was van mening dat er nog niet genoeg tijd overheen was gegaan voor de test om accuraat te zijn.

Ook de FBI zou de man die aangeduid wordt als Miguel hebben ondervraagd naar aanleiding van de schietpartij.

Mateen heeft op 12 juni 50 bezoekers van een homoclub doodgeschoten en 53 mensen verwond. De schietpartij in de homobar is de grootste in de Amerikaanse geschiedenis na de slachtpartij bij Wounded Knee in 1890, waar Amerikaanse cavalerie-eenheden 200 Lakota Indianen afslachtten.

Mateen werd reeds onderzocht door de FBI in 2013 en 2014, nadat hij opruiende opmerkingen gemaakt zou hebben tegenover zijn collega’s en na een tip over zijn vermeende banden met een zelfmoordenaar. FBI-directeur James Comey zei kort na de schietpartij dat Mateen verklaarde banden met Al Qaeda, Hezbollah en ISIS te hebben, maar dat die onderzoeken zijn gesloten bij gebrek aan bewijzen.

De schutter van de Orlando homobar Omar Mateen
De schutter van de Orlando homobar Omar Mateen