Home Nieuws Saudische verdachte in moord op Khashoggi omgekomen bij auto-ongeluk

Saudische verdachte in moord op Khashoggi omgekomen bij auto-ongeluk

Illustratie: Yeni Safak

Één van de verdachten die betrokken waren bij de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi is naar verluidt omgekomen bij een auto-ongeluk. Het zou gaan om de 31-jarige Mashal Saad al-Bostani, die omgekomen zou zijn in een bedenkelijk auto-ongeluk in Riyad.

Het zou volgens de Turkse krant Yeni Safak gaan om één van de verdachten die betrokken waren bij de gruwelijke moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi in het Saudisch consulaat in Istanbul.

Mashal Saad al-Bostani, een 31-jarige luitenant in de Saudische luchtmacht, was één van de vijftien verdachten die op diplomatieke paspoorten Turkije binnenvloog en weer vertrok op 2 oktober, op de dag dat Khashoggi werd vermoord en in stukken gehakt in het Saudisch consulaat.

Een columnist in dezelfde krant claimt dat de consul Mohammad al-Otaibi, die overhaast naar Saudi Arabië vertrok voordat de Turkse politie bewijsmateriaal verzamelde in de ambtswoning van de consul, de volgende mysterieuze verdwijning zou kunnen zijn. Al-Otaibi was volgens het opgenomen materiaal te horen als Khashoggi in zijn kantoor wordt gemarteld. “Doe dit buiten. Jullie bezorgen mij problemen,” zegt hij tegen het executieteam. Één van hen bijt hem daarop toe “Hou je bek als je in leven wilt blijven wanneer je terugkeert naar Saudi Arabië“.

Ook Hürriyet en Business Insider berichten over de dood van één van de verdachten, gebaseerd op dezelfde claim van Yeni Safak.