Home Nieuws Saudi Arabië weert 3 miljoen Palestijnen van bedevaart naar Mekka na overeenkomst...

Saudi Arabië weert 3 miljoen Palestijnen van bedevaart naar Mekka na overeenkomst met Israël

Saudi Arabië weert in totaal 3 miljoen Palestijnen van de bedevaart in Mekka. Palestijnen uit Jordanië, Libanon, Oost-Jeruzalem en Israël, konden tot voor kort met tijdelijke reisdocumenten afgegeven door Jordanië en Libanon op Hadj en Umrah naar Saudi-Arabië.

Advertentie

Middle East Eye meldt dat Saudi Arabië niet meer wil dat meer dan anderhalf miljoen Palestijnen die in Israël wonen, gebruikmaken van tijdelijke reisdocumenten die door Jordanië zijn afgegeven om hun bedevaart naar Mekka of Medina af te leggen.

Geen Saudische visa voor moslims

Verschillende reisagentschappen melden aan MEE dat Jordanië reisagentschappen heeft ingelicht via de Saudische ambassade in Amman om geen visa meer aan te vragen voor moslims die met tijdelijke Jordaanse paspoorten naar Saudi Arabië willen.

Geen Hadj door overeenkomst met Israël

Volgens Jordaanse bronnen zou de Saudische beslissing gebaseerd zijn op een bilaterale overeenkomst tussen Israël en de Saudi-regenten, die nu nog regeren over Saudi Arabië en de heiligdommen van de islam in Mekka en Medina. De bilaterale overeenkomst tussen beide landen is om een eind te brengen aan de Palestijnse identiteit en het recht op terugkeer van Palestijnen en hun nakomelingen die in 1948 te maken hebben gehad met etnische zuiveringen door joods-terroristische groeperingen die later zouden opgaan in de Israëlische Staat en werden verdreven van huis en haard.

Saudi Arabië zet Jordanië onder druk om haar Palestijnse vluchtelingen te naturaliseren, Palestijnen in Oost-Jeruzalem en nu ook Palestijnen in Israël. Hetzelfde kan gebeuren in Libanon. Dan heb je geen Palestijnse vluchtelingen-probleem meer. Het is onderdeel van een bilaterale overeenkomst (tussen Saudi Arabië en Israël), maar Jordanië weigert om Palestijnen te naturaliseren,” aldus de Jordaanse bron tegenover MEE.