Home Nieuws Salih Dursun krijgt standbeeld en straatnaam

Salih Dursun krijgt standbeeld en straatnaam

Twee Turkse gemeenten hebben besloten om een voetbalspeler van Trabzonspor te steunen door een straatnaam te vernoemen naar hem en een standbeeld op te richten voor zijn, in de bewoordingen van de gemeente, “Voorbeeldig gedrag”.

Salih Dursun die zondagavond de rode kaart afpakte van scheidsrechter Bitnel, die de wedstrijd Galatasaray – Trabzonspor in de Turkse eredivisie floot, en deze demonstratief omhoog hield, krijgt van de gemeente Maçka een standbeeld in een nog aan te leggen park en een straatnaam in de gemeente Yomra, beiden in het Zwarte Zee gebied.

De burgemeesters van de gemeenten vinden dat Salih Dursun voorbeeldig gedrag heeft laten zien door de scheidsrechter een rode kaart te geven. Volgens hen zou de scheidsrechter het verloop van de voetbalwedstrijd hebben beïnvloed met onterechte beslissingen.

De burgemeester van Maçka roept de voorzitters van de Turkse voetbalbond (TFF) en de Centrale Scheidsrechtersfederatie (Merkez Hakem Kurulu) en hun teams op om af te treden.

Beide burgemeesters hopen dat de actie van Dursun het begin van een nieuw tijdperk in het Turkse voetbal in zal luiden: “Dat van schone en eerlijke voetballerij”.