Home Nieuws Sadet Karabulut (SP) weg uit Tweede Kamer

Sadet Karabulut (SP) weg uit Tweede Kamer

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de nationalistisch Socialistische Partij heeft zaterdag aangekondigd dat ze zich niet zal kandideren voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Karabulut geeft als reden aan dat ze denkt “Onder de huidige omstandigheden, op een andere manier effectiever kan zijn“.

Alhoewel velen Karabulut ongetwijfeld zullen prijzen voor haar inzet voor sociale rechtvaardigheid, zal er ook een grote groep mensen zijn die het haar kwalijk nemen dat ze zich in haar functie als Tweede Kamerlid niet heeft ingezet om het op te nemen voor Koerden die al decennia worden onderdrukt, afgeperst, mishandeld en vermoord door de terroristische organisatie PKK.

Advertentie

Sadet Karabulut heeft in de afgelopen jaren meer dan eens gespeecht voor het portret van terreurkopstuk Abdullah Ocalan van de terroristische organisatie PKK. Hoewel de PKK ook in Nederland als terroristisch is aangemerkt en in Europa een groot deel van de drugs- en mensenhandel runt, wordt de terreurgroep hier voor een groot deel gedoogd. De PKK perst al jaren leden van de Koerdische en Turkse gemeenschap in Nederland af en heeft hier volgens één van de oprichters van de PKK zelfs een eigen “belastingdienst” voor.

Haar partij, de SP, stemde in 2015 zelfs samen met Groenlinks voor een voorstel in het Europarlement om de PKK van de terreurlijst te halen.