Home Nieuws Sadet Karabulut van nationalistisch Socialistische Partij gaat tekeer in de Tweede Kamer...

Sadet Karabulut van nationalistisch Socialistische Partij gaat tekeer in de Tweede Kamer over Turkse operatie tegen terreurgroep PKK

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de nationalistisch Socialistische Partij ging eerder vandaag tekeer in Tweede Kamer over de Turkse militaire operatie tegen de terreurbeweging PKK in Syrië. Karabulut stelt tijdens haar toespraak ook nog eens ‘De Koerden’ gelijk aan de terreurbeweging PKK. Veel Koerden moeten niets hebben van de terreurbeweging PKK. Maandag nog werd een door Koerden opgezette vereniging door sympathisanten van de terreurgroep PKK aangevallen.

Advertentie

Turkije heeft genoeg van terreuraanslagen vanuit het noorden van Syrië door de PKK en is onlangs gestart met een operatie in Afrin daartegen. De Turkse Strijdkrachten hebben onlangs groen licht gekregen van de Nationale Veiligheidsraad en de oppositiepartijen MHP en CHP om het terreurcorridor langs haar grens schoon te vegen van de terreurgroep PKK. Turkije geeft aan geen interesse te hebben in grondgebieden van Syrië, maar zegt zich zorgen te maken over de steeds zwaarder bewapende PKK.

Gebieden waar de Syrische tak van de PKK de scepter zwaait, worden doorgaans gebruikt door de terreurbeweging PKK als een springplank voor aanslagen in Turkije. Iets waar Nederlandstalige media geen aandacht op vestigen. Zo was het Abdulbaki Somer die in februari 2016 de grens bij Ayn-Al Arab (Kobane) overstak om een zelfmoordaanslag te plegen in Ankara waarbij 29 mensen om het leven kwamen en 61 mensen gewond raakten. Seher Cagla Demir was de tweede PKK-terrorist die is getraind door de YPG in Syrië en de grens met Turkije overstak om in maart 2016 een zelfmoordaanslag te plegen in Ankara. Daarbij kwamen 38 mensen om het leven en raakten 125 mensen gewond.

Turkije bekritiseert de Verenigde Staten al langere tijd dat het roekeloos wapens levert aan de terreurbeweging PKK en wapens aan de Turkse grens ophoopt onder het mom van de strijd tegen ISIS. De realiteit is dat de wapens die aan de PKK zijn geleverd, zo’n 5.000 vrachtwagens en 2 cargovliegtuigen vol, opduiken in Turkije waar de terreurgroep PKK ze gebruikt tegen Turkse veiligheidsdiensten en burgers. Westerse landen hebben de PKK ook voorzien van luchtafweergeschut in de strijd tegen ISIS, terwijl ISIS geen luchtmacht heeft.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut wordt al geruime tijd verweten dat ze het opneemt voor de terreurbeweging PKK en zich stilhoudt over het onrecht dat de PKK Koerden aandoet. Ook in Nederland worden Turkse en Koerdische ondernemers en particulieren afgeperst en jongeren geronseld voor de gewapende strijd.