Home Nieuws Russische politicus Zhirinovsky: “Armenen moeten westelijke gebieden bevrijden”

Russische politicus Zhirinovsky: “Armenen moeten westelijke gebieden bevrijden”

De leider van de extreemrechtse Liberaal Democratische Partij van Rusland, Vladimir Zhirinovsky, geboren als Vladimir Volfovitsj Eidelstein, maakte op Russische televisie bekend dat het “Armeniërs moet worden toegestaan om hun westelijke gebieden te bevrijden“. Dat meldt de Armeens-Amerikaanse krant Asbarez.

Advertentie

Zhirinovsky zei dat, “Armenen daarin konden slagen in 1918 als Moskou ze steunde, maar Moskou stond aan de zijde van de Turken”.

“Als we Armenen toestaan om hun westelijke gebieden te bevrijden, dan zullen ze dat met plezier doen,” zei hij.

Zhirinovsky had het ook over het ondersteunen van de Koerden.

“De Koerden verwachten onze steun. Als we de Koerden vertellen dat we hun onafhankelijkheid erkennen, hun bevolkingsaantal bereikt de 20 miljoen en hun hoofdstad zal Diyarbakir zijn. Voorts, zal Oost Anatolië ophouden te bestaan in zijn huidige vorm. Als resultaat daarvan zal er een onafhankelijk Koerdistan en Groot-Armenië zijn,” zei hij.

Zhirinovski is een politicus die wordt gezien als één die regelmatig controversiële uitspraken doet. Zo stelde hij voor om de vogelgriep te bestrijden door vogels die van een overwintering terugvliegen dood te schieten. Hij uitte ook zijn zorgen over de 1 miljoen Russen die in “Israël” leven en verklaarde dat als het aan hem ligt “Rusland nooit geweld toe zal staan tegen Israël”. Ook pleitte hij er voor om tijdens de oorlog in Tsjetsjenië een paar Tsjetsjeense dorpen plat te gooien met tactische kernwapens.