Home Entertainment Russische miljardair Abramovich geeft Turkse kelner fikse fooi

Russische miljardair Abramovich geeft Turkse kelner fikse fooi

De Russische zakenman Roman Abramovich heeft naar verluidt een Turkse ober TL 2.000 fooi gegeven nadat deze de jacht van de miljardair hielp aan te meren bij een restaurant in de Turkse badplaats Marmaris.

Advertentie

Het incident vond donderdag plaats tijdens de Russische miljardair’s vakantie in Marmaris. Abramovich, het meest bekend buiten Rusland om zijn eigenaarschap van de Engelse voetbalclub Chelsea, bezoekt de Egeische kust met zijn mega-jacht Eclipse ter waarde van € 340 miljoen. De Eclipse is het op één na grootste jacht ter wereld en heeft twee landingsplatforms voor helikopters, 24 slaapvertrekken voor gasten, twee zwembaden, een disco, een bioscoop en twee duikboten.

De Russische miljardair lag voor anker met zijn 163-meter lange jacht in de baai bij een vijfsterrenhotel in Marmaris. Een dag later vertrok hij met zijn kleinere boot en tien lijfwachten naar een restaurant aan de kust, met aan boord zijn fiets ter waardae van € 22.000.

Selçuk Günay, én van de obers die de boot van Abramovich dichterbij zag naderen, hielp bij het aanmeren en kreeg van één van Abramovich zijn lijfwachten een fooi van Tl 2.000.

Günay verklaarde tegenover journalisten dat hij de Russische zakenman ook vorig jaar heeft gezien bij het restaurant. “Abramovich is een heel bescheiden man. Ik snapte niet dat hij Abramovich was, terwijl zijn boot de pier benaderde. Omdat de fooi met de betaaldag van mijn salaris samen viel, voelde het net aan alsof ik dubbele salarissen heb ontvangen,” zei hij.