Home Nieuws Russen trekken militairen uit Afrin terug, militaire ingreep tegen PKK-bolwerken door Turkije...

Russen trekken militairen uit Afrin terug, militaire ingreep tegen PKK-bolwerken door Turkije nadert

Turkije zal de militaire operaties tegen de PKK-geaffilieerde YPG in Syrië doorzetten. Dat zegt de Turkse minister van Defensie Nurettin Canikli vrijdag. Rusland heeft aangekondigd om haar militairen terug te trekken uit Afrin. Canikli reageerde ook op verklaringen van de Amerikanen over de Afrin operatie en zei dat het verklaringen zijn van tactische aard bedoeld om verwarring te zaaien, een deel van de psychologische oorlogvoering.

Advertentie

Tijdens een live-interview met A-Haber zei Canikli dat Rusland heeft aangekondigd om haar militaire eenheden terug te trekken uit de Afrin-regio en dat gesprekken tussen beide landen over de aanstaande militaire operatie voortduren.

Canikli zei dat Turkije alle militaire inlichtingen over YPG-terroristen, wapensystemen en locaties heeft verzameld en dat de Turkse Strijdkrachten in staat zijn om de defensiesystemen van de YPG uit te schakelen.

Volgens de Turkse minister van Defensie zijn de verklaringen van de Amerikanen van tactische aard en zijn ze bedoeld om verwarring te zaaien. Het zou onderdeel zijn van psychologische oorlogvoering. De Amerikanen vroegen Turkije donderdag om zich te onthouden van een militaire operatie in Afrin tegen de YPG en zich te focussen op ISIS. ISIS is echter grotendeels verslagen. Wat Turkije zorgen baart zijn plannen voor het vestigen van een PKK-terreurcorridor langs de grens met Syrië en Turkije, nadat het eigenhandig een deel van dat corridor van ISIS aan de Turkse grens schoonveegde.

Assad overhandigde Afrin eerder aan de PYD/YPG, die onderdeel is van de PKK-hiërarchie. Volgens informatie die voorhanden is, zijn er momenteel zo’n 8.000 tot 10.000 YPG-terroristen in Afrin.

Turkije zal voor de operatie in Afrin samenwerken met de FSA, die reeds begonnen zijn met het omsingelen van de YPG/PKK-bolwerken. Ondertussen worden Koerden en Arabieren die Afrin willen verlaten tegengehouden door de YPG/PKK terroristen.