Home Opinie Rusland en andere landen hebben genoeg van pestgedrag Amerika

Rusland en andere landen hebben genoeg van pestgedrag Amerika

Amerikaanse 5e vloot in de Perzische golf

Politieke en economische macht van de VS is tanende, terwijl andere staten bilaterale akkoorden sluiten, zoals de investeringsdeals tussen Bahrein en Rusland, wat de VS erg ongerust maakt, aldus Professor in de Binaire Economie Rodney Shakespeare, tegenover RT. Hij vervolgt:

Advertentie

“De VS heeft zijn ongenoegen geuit aan bondgenoot Bahrein, die een investeringsdeal met Rusland heeft ondertekend. Washington heeft verklaard dat het ongerust is over de nieuwe innige relatie tussen de Golfstaat en Rusland, dat momenteel sancties opgelegd heeft gekregen als gevolg van de Oekraïense crisis.

De economische macht verdwijnt langzaamaan uit het Westen en de VS. De politieke macht van Amerika is ook aan het verminderen en men heeft de overblijfselen, als het dat al had, van een moreel gezag, verloren. Er is nu een situatie ontstaan, waarbij de VS nog steeds in de Koude Oorlog mentaliteit gevangen zit en nog steeds denkt dat het politieke en economische macht en het morele gezag in de wereld aanvoert. De VS denkt dat het Rusland kan vertellen wat ze wel en niet kunnen doen, maar de tijden veranderen. Het denkt dat het Rusland kan vertellen wat te doen, maar de tijden veranderen. De VS denkt dat het zomaar sancties kan opleggen aan Rusland, terwijl iedereen weet dat het ze alleen maar om de NAVO gaat, die raketten in Oekraïne wil plaatsen. De VS maakt een grote fout. Het enige dat men hiermee bereikt is de groeiende wens van andere landen om bilaterale overeenkomsten te sluiten met Rusland.

Bahrein is een ongezond en wreed regime, maar zelfs Bahrein kan zien dat de Amerikaanse macht tanende is. Natuurlijk, Rusland zal deze mogelijkheid niet onbenut laten en de banden met Bahrein aanhalen. Deze deal tussen twee investeringsmaatschappijen in Rusland en Bahrein is erg belangrijk; het is iets dat ons de tanende macht van Westerse landen en Amerika laat zien en dat daardoor, anderen nieuwe overeenkomsten sluiten. In alle eerlijkheid, de Amerikanen gaan dit gevecht verliezen en uiteindelijk zal de dollar instorten hierdoor.

Rusland heeft enorme natuurlijke hulpbronnen, het is een immens land en heeft een ontwikkelde bevolking. De fysieke realiteiten zijn, dat Rusland dit zal overleven, meer en meer overeenkomsten zal sluiten en daartegenover staat de extreem zwakke dollar. Het maakt niet uit hoe het van nu af aan zal gaan, maar zolang het door blijft gaan, zal dit in het voordeel van Rusland en andere landen zijn, omdat men weigert om nog langer gepest te worden door de VS.

Dit is een symbolische deal. Bahrein is in de Perzische Golf en dat is waar de Amerikaanse vloot voor anker ligt, waarmee ze Saudi-Arabië en de Verenigd Arabische Emiraten steunen. Die landen steunen uiteindelijk de expansie van het Zionistische Israël, waar het eigenlijk op neerkomt. Maar zodra Bahrein, het centrum van Maritieme macht voor de Amerikanen, een overeenkomst sluit met Rusland, raakt Amerika in paniek.

Amerikaanse macht stelt in militaire zin nog wel wat voor. Het is een grote militaire macht, is een spionagemacht en andere landen hebben zichzelf nog niet op een dergelijke wijze georganiseerd. De BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) bijvoorbeeld, hebben nog geen betaalsysteem over het internet opgericht en zijn ook niet in staat geweest om het equivalent van een IMF op te richten, maar ontwikkelingen daarvoor zijn reeds in gang gezet.

Tot op zekere hoogte is de hele situatie prematuur, en andere landen moeten afspraken onderling, niet economisch, maar politiek maken. Op een zekere fundamentele wijze, zal het pestgedrag van het Westen tot een eind komen op een gegeven moment. Dat zal dan een erg gevaarlijke periode worden, omdat de Amerikanen nog steeds die militaire macht hebben. Ze hebben nu al geruime tijd sancties opgelegd aan Rusland en de effecten van die sancties hebben weinig invloed op Rusland. Rusland sluit indien nodig meer bilaterale overeenkomsten met landen. De wereld wil sancties tegen Israël en op een zeker moment wil de wereld ook sancties opleggen aan de VS, omdat dit pestgedrag invloed heeft op alle landen in de wereld en iedereen heeft er genoeg van. “