Home Nieuws Rusland: Amerikanen begrijpen niets van dynamiek Syrië of provoceren bewust

Rusland: Amerikanen begrijpen niets van dynamiek Syrië of provoceren bewust

President Donald Trump speaks with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov in the Oval Office, Wednesday, May 10, 2017, at the White House in Washington, D.C.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov heeft maandag de Amerikaanse betrokkenheid bij de escalerende situatie in Syrië op de korrel genomen.

Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken valt het de Amerikanen te verwijten dat de situatie in Syrië op de spits gedreven is.

Amerika begrijpt de diverse dynamiek in Syrië niet of ze zetten opzettelijk stappen om de situatie [in Syrië] te provoceren“, aldus Lavrov.

De Amerikanen hebben onder het mom van de strijd tegen ISIS bijna 5.000 vrachtwagens en 2 cargovliegtuigen met zware wapens naar de Syrische tak en van de terreurbeweging PKK, de YPG, gestuurd. YPG heeft als onderdeel van die wapenleveranties ook luchtdoelraketten gekregen, terwijl ISIS geen luchtmacht heeft.

Amerikanen begrijpen niets van dynamiek Syrië of provoceren bewust?

View Results

Laden ... Laden ...

Turkije is vorige week een operatie tegen de terreurbeweging PKK in Afrin begonnen. Wapens die de Amerikanen aan de YPG stuurden onder het mom van de strijd tegen ISIS, doken steeds vaker op in Turkije, waar het gebruikt werd bij aanslagen. Één van die zelfmoordaanslagen van de PKK in Turkije waarbij 37 mensen om het leven zijn gekomen, is uitgevoerd door Seher Cagla Demir, die getraind werd door de terreurbeweging YPG in Syrië.