Home Overig Rund ontvlucht offerfeest en zwemt naar zijn vrijheid

Rund ontvlucht offerfeest en zwemt naar zijn vrijheid

Een rund in de Turkse plaats Rize ontvluchtte op de eerste dag van het offerfeest zijn slacht en kwam na een lange zwemtocht op de laatste dag van het offerfeest aan in het plaatsje Sürmene, een district van Trabzon. De bekende Turkse zanger Haluk Levent, kondigde aan dat de stier is opgekocht door mensen die hem zijn vrijheid gunden.

Advertentie

Het rund dat op het punt stond om geslacht te worden tijdens het offerfeest, wist het touw waarmee hij vastzat los te maken en het lukte hem om zijn achtervolgers af te schudden. De stier werd op de laatste dag van het offerfeest gespot nabij het plaatsje Sürmene in Trabzon en werd gered door de kustwacht. Op dat moment had het dier al 25 kilometer gezwommen in de Zwarte Zee. Volgens de eigenaren van het dier sprong hij via een vijf meter hoge muur in een sloot en bereikte hij de zee via een waterweg. De eigenaren waren, eenmaal herenigd met hun dier, niet meer van plan om het te slachten.

Haluk Levent, een bekende Turkse zanger, kondigde aan dat het dier is opgekocht en vernoemde het naar de tekenfilmstier Ferdinand, die volgens hem ook altijd op de vlucht slaat. Levent zegt dat Ferdinand naar een opvangplek voor dieren zal worden overgebracht in Izmir, waar hij de rest van zijn dagen zal slijten en bedankte zijn vrienden Arif Y. en Ali Kemal S. voor het opkopen van Ferdinand.