Home Nieuws Verdachte Roy B. in moordzaak Orlando tweette over “Ophangen Marokkanen” en “Doodschoppen...

Verdachte Roy B. in moordzaak Orlando tweette over “Ophangen Marokkanen” en “Doodschoppen moslims”

Foto: Martijn Mastenbroek/Twitter.

De politie heeft zondag de 27-jarige Hagenees Roy B. opgepakt voor de mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Rotterdammer Orlando Boldewijn. Roy B. schreef enkele jaren geleden nog via Twitter over het “Ophangen van Marokkaanse jongeren” en het “Doodschoppen van moslims”.

Advertentie

Roy B. hielp de politie eerder bij de reconstructie, toen hij met zijn bootje de politie naar de plek bracht waar het lichaam van Orlando werd gevonden. Volgens berichten was Roy B. op dat moment nog geen verdachte.

Orlando verdween in februari nadat hij in Ypenburg was afgezet na een date met een man. Zijn lichaam werd anderhalve week later gevonden in het water. Volgens berichten had Orlando een date met Roy B. op zijn geïmproviseerde vissersboot/ponton via de homodating-app Grindr die op de plas De Blauwe Loper in Den Haag ligt. De werkloze Roy B. woont nog bij zijn ouders, maar is vaak te vinden op zijn boothutje waarin hij een bed en verwarming heeft.

Mannen die eerder een date met de man hadden gehad, beschreven hem als een vreemde vogel.

Roy B. hielp de politie eerder met de reconstructie van de moord op Orlando door ze naar de plek te varen.

Roy B. schreef enkele jaren geleden via Twitter over het ophangen van jongeren van Marokkaanse komaf en het doodschoppen van moslims.