Home Nieuws Riza Kayaalp naar de finales in Rio in 300 seconden

Riza Kayaalp naar de finales in Rio in 300 seconden

Riza Kayaalp heeft woensdag de eerste gouden medaille voor Turkije binnen handbereik gebracht, na zijn overwinningen in de kwartfinale en halve finale in het mannen Grieks-Romeins worstelen in de 130 kg klasse.

Zijn eerste wedstrijd won Kayaalp in 2.08 minuten tegen Venezuela’s Erwin Jose Caraballo Cabrera. Kayaalp won in de kwartfinale van de Azerbeidzjaanse olympiër Sabah Shariati in slechts 1.03 minuten.

Advertentie

In de halve finale versloeg Kayaalp de Duitser Eduard Popp in minder dan 2 minuten. Kayaalp stelde zijn ticket naar de finale veilig in minder dan 303 seconden in 3 wedstrijden.

Kayaalp, de heersende wereldkampioen, kwam de competitie binnen als de nummer 1 worstelaar in de wereldwijde klassering in de 130 kg divisie, en staat in de finale tegenover de Cubaan Mijain Lopez Nunez. Kayaalp versloeg Lopez twee keer eerder, in 2011 en 2015. Bij het wereldkampioenschap in 2014, toen de twee ook tegenover elkaar stonden, won Lopez het goud.

Update: Lopez versloeg maandagavond Kayaalp met 6-0 in de finale en won voor de derde keer op rij goud op de olympische spelen. Kayaalp haalde in 2012 voor het eerst een bronzen medaille op de olympische spelen. Daar komt nu een zilveren medaille, de tweede voor Turkije in Rio, bij.

De wedstrijd tussen Kayaalp en Eduard Popp: