Home Nieuws RIVM meldt recordaantal doden door coronavirus in Nederland

RIVM meldt recordaantal doden door coronavirus in Nederland

Een overzicht van het aantal besmettingen in Nederland per 24-03-2020. https://localfocus2.appspot.com/5e68e7405456b

Volgens het RIVM zijn er in Nederland sinds gisteren al 63 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus COVID-19. In totaal komt het aantal doden in Nederland in verband met het coronavirus op 276.

Ook zijn er in totaal 811 nieuwe besmettingen geconstateerd binnen een dag, waarmee het totale aantal besmettingen in Nederland op 5.560 komt. Het RIVM meldt dat de leeftijd van de overleden tussen de 55 en 97 jaar ligt en dat de meeste besmettingen met het coronavirus in Noord-Brabant (1.739), Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740) zijn geconstateerd.

Advertentie

RIVM

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.