Home Nieuws Repressie in Nederland bereikt alarmerende proporties: huisinvallen, arrestaties en supersnelrecht

Repressie in Nederland bereikt alarmerende proporties: huisinvallen, arrestaties en supersnelrecht

Said Roustayar werd maandagochtend om zes uur uit zijn bed gelicht door een arrestatieteam in zijn ouderlijk huis. Hij demonstreerde op 29 juni met honderden anderen voor gerechtigheid voor Mitch Henriquez, die overleed na een gewelddadige arrestatie door politieagenten. De politie reageerde op de demonstranten met charges door de ME en politiepaarden. Hierdoor werd de Haagse Schilderswijk vier dagen lang het toneel van rellen.

Advertentie

Roustayar is niet de enige die van zijn vrijheid is beroofd. Zo’n 250 mensen werden tijdens de rellen gearresteerd. Tientallen anderen, waaronder activisten, zijn in de dagen daarna gearresteerd op straat of in hun huis en veroordeeld tot gevangenisstraffen onder het supersnel recht. De zus van Roustayar beschrijft wat er die dag is gebeurd:

Op Facebook schrijven familie en vrienden van Said: 
VRIJHEID VOOR SAID ROUSTAYAR: Said Roustayar is activist en lid van Internationale Socialisten, Young&United van FNV en Strijd tegen Racisme waarbij hij zich inzet voor rechten en welzijn van arbeiders, migranten, jongeren en minderheidsgroepen.

Afgelopen maandagochtend is hij opgepakt, omdat hij demonstreerde in Den Haag voor gerechtigheid voor Mitch Henriquez. Om 6 uur in de ochtend is hij uit bed gesleept en hij had nauwelijks de kans om zich aan te kleden. De deur van zijn kamer is ingeslagen, terwijl in de andere kamer zijn neefje van 2 jaar en nichtje van 3 jaar sliepen.

Zijn ouders vroegen aan de politie waarom de aanhouding op deze agressieve manier moest, terwijl ze Said zelf naar beneden konden roepen en of er sprake is van een zwaar delict. De politieagent heeft letterlijk gezegd: “Zo erg is het niet hoor!”.

Maar zijn aanhouding was wel erg voor Said, mijn ouders en hun angstige kleinkinderen.

Het is absurd dat de agenten die verantwoordelijk zijn voor de dood van Mitch Henriquez thuis mogen wachten tot nader onderzoek en de activisten een voor een worden opgepakt en opgesloten.

Ik en de rest van zijn familie zijn trots op hem dat hij het lef heeft om zijn nek uit te steken voor de zaken die ertoe doen in de maatschappij en staan 100% achter hem!

Said zit nog steeds achter slot en grendel en wij willen hem TERUG THUIS!