Home Nieuws Reisadvies Nederland: Turkije licht terreurverdachten grondig door

Reisadvies Nederland: Turkije licht terreurverdachten grondig door

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije vandaag aangepast. Volgens Buitenlandse Zaken licht de Turkse overheid telefoons en elektronische apparatuur van terreurverdachten grondig door.

Advertentie

Buitenlandse Zaken meldt dat terreurverdachten ook vervolgd kunnen worden voor uitingen die bijvoorbeeld op Sociale Media buiten Turkije zijn gedaan. De Nederlandse overheid waarschuwt reizigers om rekening te houden met aangescherpte handhaving van anti-terreurwetgeving.

Bij controles door Turkse overheid kan, als verdenking bestaat van betrokkenheid bij organisaties die Turkije als terroristisch beschouwt, onder andere op vliegvelden, uw telefoon of andere elektronische apparatuur worden onderzocht. De Turkse overheid kan u vervolgen voor uitingen die buiten Turkije zijn gedaan, ook op sociale media. Houd hier rekening mee als u naar Turkije reist,” aldus de verklaring van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoewel terreurgroepen zoals ISIS en PKK op de terreurlijst staan van de EU, de VS en Turkije, zijn overheden en veiligheidsdiensten in Europa laks met het optreden tegen deze terroristische organisaties. Een voorbeeld daarvan is dat Turkije Nederland en België waarschuwde voor zeker één van de terroristen die de dodelijke terreuraanslagen pleegden op Luchthaven Zaventem in België.