Home Nieuws Rechtszaak tegen extreemrechtse treiterpoliticus Geert Wilders gaat door

Rechtszaak tegen extreemrechtse treiterpoliticus Geert Wilders gaat door

De rechtszaak tegen de door zionisten gefinancierde extreemrechtse leider Geert Wilders gaat door. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops had bij de rechtbank gepleit voor een staking van het proces, maar de rechter wil daar niet aan.

De treiterpoliticus staat terecht voor zijn “Minder-minder-minder”-uitspraak na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Daar stelde hij aan een menigte, naar later bleek vooraf gepland, de vraag of ze meer of minder Marokkanen in dit land wilden, en die zoals vooraf geïnstrueerd antwoordden met “Minder, minder, minder”. Wilders reageerde toen met “Dan gaan we dat regelen”.

Advertentie

Knoops vond dat een vonnis een oordeel is over het partijprogramma van de PVV en noemt het een politieke kwestie. De rechtbank is niet van mening dat een proces de politieke vrijheid van Wilders inperkt.

“Minder Marokkanen”

Volgens Wilders, die zei dat hij “Minder Marokkanen ging regelen”, zou hij uiting hebben gegeven aan een demografisch verlangen. Wilders vergelijkt in een reactie Nederland met Turkije: “Onwelgevallige politieke meningen worden in de rechtszaak kalltgestellt,” schrijft hij op Twitter.

Inhoudelijke behandeling
De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen het rechts-extremistische kopstuk Geert Wilders dient op 31 oktober.

Stelling: Geert Wilders zou veroordeeld moeten worden voor discriminatie en haatzaaien.

View Results

Laden ... Laden ...