Home Nieuws Rechtsextremistische Europese jongerenbeweging YEAH

Rechtsextremistische Europese jongerenbeweging YEAH

Wenen- Eerste rechtse Europese jongerenbeweging een feit. Y.E.A.H.
YEAH
Kunnen we stellen dat de verhoudingen tussen rechts radicale partijen aan het verbeteren zijn? De traditioneel gefragmenteerde rechts radicale partijen voeren veelal campagne om Nationale belangen, verwerpen EU-integratie en machtsoverdracht aan Brussel.

Advertentie

Nu de kiezers hun weg terug hebben gevonden naar de rechts-extremistische partijen, hebben vier partijen de krachten gebundeld. Frans Nationaal Front (FN), Oostenrijks Partij voor de Vrijheid (FPOe), Belgisch Vlaams Belang en de Zweedse democraten hebben de handen ineen geslagen en hebben een Europese jongerenbeweging opgericht.
De beweging heet European Alliance for Hope (Europese alliantie voor hoop) of afgekort YEAH.

PVV doet niet mee
De beslissing van deze partijen om samen te gaan volgt de samenwerking tussen Front National leider Marine Le Pen en de PVV leider Geert Wilders om een losse alliantie te vormen. Ze hoopten dat deze losse alliantie zich kon ontwikkelen tot een officiele fractie binnen het Europees Parlement.
Geert Wilders’ PVV zit vooralsnog niet bij deze jongerenalliantie, daar de partij geen open partijstructuur heeft en dus ook geen leden of een jongerenafdeling. Hoe deze dictatoriale manier van leidinggeven aan de PVV, zich zal ontvouwen op het Europese toneel valt nog te bezien.

Conglomeratie van Negers
Bij het startschot in Wenen, werd er in plaats van de Verenigde Staten van Europa, gesproken over het Europa van Vaderlanden.
De bijeenkomst werd vrijwel meteen overschaduwd door opmerkingen van FPO topman voor het Europees Parlement Andreas Moelzer, waarin hij de EU bureaucratie vergeleek met Hitlers Derde Rijk. Ook zij hij dat de volkeren ervoor moeten waken, dat de EU niet veranderd in een conglomeratie van Negers.
Kent Ekeroth van de Zweedse Democraten, gaf in een interview met een krant aan dat zulke opmerkingen onacceptabel zijn en het is maar de vraag of zij in de toekomst samen zouden gaan werken met de FPO.

Vorig artikelSteun Amerika voor wetsvoorstel Armeense genocide
Volgend artikelTurkije in VN veiligheidsraad