Home Nieuws Rechtsextremisten infiltreerden optochten als Zwarte Piet en begaven zich onder kinderen

Rechtsextremisten infiltreerden optochten als Zwarte Piet en begaven zich onder kinderen

Rechtsradicalen hebben afgelopen weekend verschillende Sinterklaas-intochten geïnfiltreerd verkleed als Zwarte Piet en begaven zich onder kinderen. Één van de Pieten kon aan de hand van videomateriaal geïdentificeerd worden als het kopstuk van PEGIDA, Edwin Wagensveld. Wagensveld, verkleed als Zwarte Piet, zegt tegen mensen met een migrantenachtergrond dat ze niet in Nederland thuishoren en het vliegtuig moeten pakken.

Advertentie

Het gaat daarbij om leden van de rechts-extremistische bewegigen PEGIDA, VOORPOST en de Zwarte Pieten Actiegroep, die zich onder de kinderen in Rotterdam en Utrecht begaven. Verschillende partijen in Rotterdam, waaronder NIDA, hebben zich uitgesproken tegen de aanwezigheid van deze rechts-extremistische elementen.

Ook Hugo Kuijper van de beruchte haatgroep Rechts in Verzet, die ooit een onthoofdde pop achterliet bij een moskee en een basisschool binnenviel verkleed als Zwarte Piet, was van de partij samen met Voorpost.

NIDA gaf beelden vrij van PEGIDA-kopstuk Edwin Wagensveld, waarop hij tegen mensen met een migrantenachtergrond zegt “Dan pak je het vliegtuig en ga je naar huis! Je hoort hier sowieso niet thuis!“.

Voorpost verheerlijkt geweld tegen vreedzame demonstranten: