Home Nieuws Rechtsextremist Wilders krijgt een beetje tegengas bij EenVandaag

Rechtsextremist Wilders krijgt een beetje tegengas bij EenVandaag

Geert Wilders kreeg vanavond onverwacht tegengas van EenVandaag presentator Jojanneke van den Berge over het item dat over Syrische vluchtelingen in Nederland gaat.

Advertentie

Wilders wil dat Syriërs die in Nederland zijn, terugkeren naar Syrië en wordt voor de verandering kritisch bevraagd over zijn standpunten. Het interview is een reactie op een eerdere uitzending waarin Syrische vluchtelingen worden gevraagd waarom ze niet teruggaan naar Syrië.

Van den Berge reageert met een ongebruikelijk kritische toon op het verhaal dat Wilders probeert af te steken en wijst hem op het feit dat Syrië helemaal niet veilig is en dat er nog steeds kinderen worden vermoord. Van den Berge vraagt daarnaast wat de mens Wilders vindt van het menselijk leed en vraagt hem om te bevestigen dat Nederland een beschaafd land is en dat beschaafde landen een wettelijke plicht hebben om deze mensen te helpen.

De reactie van Syrische vluchtelingen op waarom ze niet teruggaan naar Syrië:
https://twitter.com/tomvanteinde/status/1104662607884095488

Het interview met Wilders waarin hij voor de verandering tegengas krijgt:

Geert Wilders (PVV) wil dat Syrische vluchtelingen in Nederland terugkeren naar Syrië

Syrië is niet veilig om naar terug te keren, zeggen Syrische vluchtelingen in Nederland, arabist Leo Kwarten en de VN. Geert Wilders reageert.

Geplaatst door EenVandaag op Maandag 11 maart 2019

Hoe Wilders eigenlijk geïnterviewd zou moeten worden:

BBC doet even voor aan Nederlandse journalisten hoe je Wilders interviewt