Home Nieuws Rechtsextremist op PVV kandidatenlijst Eerste Kamer

Rechtsextremist op PVV kandidatenlijst Eerste Kamer

De extreemrechtse Alexander van Hattem is door de PVV op een verkiesbare plek gezet voor de aanstaande Eerste Kamerverkiezingen. Van Hattem (1983) kwam eerder al in beeld bij de onderzoeksgroep Kafka.

Advertentie

Alexander Van Hattem was één van de dragende krachten achter de “Jonge Fortuynisten” en vanaf 2003 zelfs voorzitter van de beweging die door de LPF omarmd werd.

Kafka meldt over de activiteiten van Alexander van Hattem:
“Met enkele anderen vormt Van Hattem in dat gezelschap de extremistische en activistische vleugel. Vanuit deze vleugel worden contacten aangegaan met extreemrechtse partijtjes als Nieuw Rechts, de Nieuwe Nationale Partij (NNP) en de Nationale Alliantie. Vooral met Nieuw Rechts ontstonden nauwe banden, partijleider Michiel Smit sprak een aantal maal op JF-bijeenkomsten.

Ook worden door de JF diverse acties georganiseerd in (nauwe) samenwerking met Nieuw Rechts en de NNP. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om demonstraties voor het binnenvallen van Irak, een handtekeningenactie tegen een moskee, een demonstratie tegen pedofilie (1) en een herdenking van 11 september. Die laatste demonstratie werd gedomineerd door rechtsextremisten, die er voor zorgden dat een aantal joodse demonstranten moest vertrekken.”

Een boeket van propaganda uit de extreemrechtse leefwereld van Alexander:
Van Hattem1Van Hattem2

Vorig artikelNoord-Cyprus heeft zijn president gekozen
Volgend artikelHet verhaal achter de sjaal, de Keffiyeh geopenbaard – Deel 9 De Keffiyeh als klederdracht