Home Nieuws Rechtsextremist Geert Wilders verspreidde nepposter VVD, klaagt over DENK

Rechtsextremist Geert Wilders verspreidde nepposter VVD, klaagt over DENK

De extreemrechtse politicus Geert Wilders klaagt woensdag over een vermeende postercampagne van DENK waarbij nepposters van de PVV verspreid zouden worden. DENK zag echter af van de campagne vanwege ethische bezwaren. Zelf verspreidde hij in 2016 een nep VVD-poster.

Advertentie

De woede van Wilders woensdag om de vermeende nepposter van DENK is opmerkelijk, omdat hij eigenhandig een nepposter van de VVD verspreidde in 2016 om de VVD in diskrediet te brengen.

Journalisten van De Nieuws BV spoorden een voormalige opdrachtgever van DENK, de online marketeer Eduard Nandelall, aan om valse informatie over DENK te helpen verspreiden. DENK zegt dinsdag dat ze overwegen om aangifte te doen tegen BNNVARA-journalisten Peter Kee en David de Wilde, die achter het nepnieuws zitten.

De PVV verzon niet alleen in 2016 een nepposter van één van haar tegenstanders. In 2017 Tweette de rechtsextremist Geert Wilders een gephotoshopte foto van Alexander Pechtold. De PVV wordt gesponsord door de zionistische haatgroep David Horowitz Freedom Center. Een van de belangrijkste projecten van het David Horowitz Freedom Center is Jihad watch, waar Robert Spencer aan het roer staat.

Godfather anti-islam netwerk

Volgens mensenrechtenorganisatie The Southern Poverty Law Center die haatgroepen bestrijdt, is David Horowitz Freedom Center de Godfather van de moderne antimoslim netwerken, dat voor een deel bestaat uit pro-Israëlische haatgroepen die moslimhaat in het westen aanjagen.