Home Nieuws Rechtse krant AD betrapt op het publiceren van flagrante leugen over voetballer...

Rechtse krant AD betrapt op het publiceren van flagrante leugen over voetballer Mokhtar

De rechtse krant het Algemeen Dagblad is zaterdag betrapt op het verspreiden van een flagrante leugen over voetballer Youness Mokhtar die er door de krant valselijk van werd beticht een vrouwelijke reporter van FOX Sports de hand te weigeren.

Advertentie

In het AD-artikel getiteld “Mokthar weigert hand van FOX-verslaggeefster” staat dat de voetballer weigerde de hand te schudden van FOX-verslaggeefster Aletha Leidelmeijer. “Zij wilde de matchwinnaar interviewen, maar de Nederlander van Marokkaanse afkomst was daar niet van gediend. ForzaPECZwolle meldde het opvallende moment op Twitter. FOX Sports heeft het bevestigd,” schrijft het AD verder.

Het gerucht werd, nadat het Twitteraccount ForzaPECZwolle er melding van maakte, overgenomen door grote rechtse kranten zoals het Algemeen Dagblad en de Telegraaf. Nadat PEC Zwolle het incident ontkende en ook de FOX-verslaggeefster wiens hand geweigerd zou zijn, het verhaal tegensprak, haalden beide kranten het verhaal offline. AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis noemt de publicatie van onjuiste informatie in zijn krant over Mokhtar “Een inschattingsfout”.

Tim Engelbart van de rechts-populistische weblog DDS nam de leugen naar de next level en stelde dat Mokhtar zich zou beroepen op zijn geloof “De radicale versie van de islam die de PEC-speler aanhangt“.