Home Nieuws Rechts-extremistische terrorist die moslims wilde vermoorden veroordeeld

Rechts-extremistische terrorist die moslims wilde vermoorden veroordeeld

De rechts-extremistische Nederlandse terrorist Vincent T. die moslims wilde vermoorden en ook Sylvana Simons en Volkert van der G. als doelwitten voor ogen had, is veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden.

Advertentie

Vincent T. profileerde zich met zijn extreemrechtse ondergrondse ‘commandogroep’ Anti Terreur Brigade Special Forces (ATB) als een pseudo-militaire Nederlandse burgerwacht. T. was in 2007 actief voor de geflopte politieke partij Eén voor de Vrijheid van Olof Wullink, die zich later bij de extreemrechtse partij PVV aansloot.

Het onderzoek naar de rechtsextremist startte met een tip van de inlichtingendienst AIVD dat hij actief een aanslag aan het voorbereiden was. Bij huiszoekingen vond de politie 1.800 kogels van het kaliber .22 en 9mm en twee alarmpistolen. T. was ook actief op zoek naar wapens om aanslagen mee te plegen op moslims en islamitische instellingen.

Het OM had 40 maanden celstraf geëist tegen Vincent T., maar de rechter vond dat een deel van de tenlastelegging niet bewezen was geacht en legde een lagere straf op. Zo vond de rechtbank dat een recept voor een bom op een kladpapiertje en een internetzoektocht naar het maken van een bom onvoldoende bewijs was om hem voor de veroordelen. De rechter vond ook dat T een verminderde gewetensfunctie en een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Zo hield hij moslims verantwoordelijk voor al het falen in zijn leven.

Ex-militair Vincent T. met toegang tot explosieven en 1800 kogels wilde moslims vermoorden