Home Nieuws Rechter legt 2 jaar celstraf op voor aanval op moskee Dordrecht

Rechter legt 2 jaar celstraf op voor aanval op moskee Dordrecht

CC: RIJNMOND.nl

Een 26-jarige man uit Capelle is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor de aanval op de Aya Sofya moskee in Dordrecht en voor het verhandelen van cocaïne. Dat meldt RTV Rijnmond.

Advertentie

De man viel in juni met een grotere groep vuurwapengevaarlijke mannen de Turkse moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht binnen, waar ze de aanwezigen die zich voorbereidden op de Iftar-maaltijd, aanvielen met stalen pijpen en vuurwapens. Twee mensen raakten daarbij gewond. Ook sneuvelden er ramen en tafels, en raakte een scooter en een voetbaltafel beschadigd.

De groep van ten minste vijftien aanvallers, kwam aangereden met auto’s en verlieten de moskee binnen vijf minuten nadat ze er naar binnen gingen. Volgens getuigen zouden ze zich hebben voorgesteld als PKK en zou het een wraakactie zijn geweest voor de ingegooide ruit bij een Koerdische familie in Dordrecht die een terreurvlag van de PKK had opgehangen. Onduidelijk is wie de daders van die actie zijn.

Bij de aanhouding van de PKK-sympathisant vond de politie ook nog eens 7 kilo cocaïne, 80.000 euro contant geld en een alarmpistool. De man heeft bekend dat hij betrokken was bij de aanval op de moskee en betuigde zijn spijt aan het einde van de rechtszaak. “Ik heb geen hekel aan Turken”, zou hij gezegd hebben.

De PKK wordt door de EU, VS, Canada, Australië en Turkije gezien als een verboden groep en staat evenals ISIS op de lijst van terreurorganisaties.