Home Entertainment Real Madrid verwijdert kruis van kledinglijn in Golfstaten

Real Madrid verwijdert kruis van kledinglijn in Golfstaten

Volgens de makers van het sportprogramma Ilk Baskı (TRT-Spor) heeft de Spaanse top-voetbalclub Real Madrid besloten om het kruis op het clubembleem te verwijderen.

Real Madrid CF heeft nagenoeg overal in de wereld aanhang en wil ook haar supporters in de Golfstaten, waaronder in de oliestaten Qatar en Saudi-Arabië, voorzien van voetbaltenues. Real heeft geen reden opgegeven voor de verwijdering van het kruis.

Advertentie

De ervaren sportverslaggever Atilla Gökçe vindt het uiterst sympathiek van Real dat de Europese club het kruis zal verwijderen. Er is volgens Gökçe namelijk geen sprake van ‘Arabische druk’ op de Spaanse voetbalclub.

Als we een blik werpen op de website van TRT spor lezen we echter wel dat een bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten het monopolie heeft op de productie en verkoop van Real producten. Via een woordvoerder heeft het bedrijf laten weten dat de shirts zonder kruis in de verkoop zullen gaan in de GCC-landen Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Gökçe zelf meent dat het kruis voor de fanatieke voetbalfan geen doorslaggevende factor is om het shirtje wel of niet te dragen.

Het is niet de eerste keer dat het kruis uit het logo wordt gehaald. In 2014 verdween het logo ook al eens toen het werd gebruikt voor haar sponsor De Nationale Bank van Abu Dhabi. De luchtvaartmaatschappij Emirates is nog steeds de hoofdsponsor van de Spaanse topclub, terwijl de Abu Dhabi investeringsmaatschappij IPIC ook een sponsor is.