Home Nieuws Racistische scheldpartijen bij aanval op Marokkaans-Nederlands gezin Urk

Racistische scheldpartijen bij aanval op Marokkaans-Nederlands gezin Urk

Het gezin Boukhizzou in Urk dat maandagavond werd aangevallen door tientallen gewelddadige en racistische jongeren is de schrik nog steeds niet te boven. De moeder vertelt in de voormalige nazikrant De Telegraaf wat er gebeurde op het moment van de razzia op hun woning.

Advertentie

De Urkers richtten hun woede eerst op de 18-jarige Soufyan, die eerder op de dag al een aankondiging kreeg dat er iets op handen was tegen hem. De moeder van Soufyan, die haar zoon wilde beschermen werd vervolgens ook mishandeld. Een lokale plaatsgenoot verklaarde tegenover De Stentor “Dat je als Marokkaan niet vervelend moet doen tegen de vriendin van een plaatsgenoot,” zoals één van de versies van wat er gebeurde, de ronde doet. Soufyan ontkent dat de aanval op het gezin iets te maken zou hebben met iets uit de relationele sfeer.

De verklaring van moeder Boukhizzou en verklaringen van Urkse jeugd dat Soufyan zich volgens hen ‘Steeds Marokkaanser ging gedragen‘, versterkt de aanname dat de gewelddadige aanval racistisch gemotiveerd was. “Ik vind het echt verschrikkelijk. Weet je wat ze tegen me zeiden? Kankerhoer, vieze Marokkaan, rot op naar je eigen land,” aldus moeder Boukhizzou. Vader Boukhizzou stond op het moment van de aanval op het punt om met de vissersboot waarop hij werkt, uit te varen naar Denemarken, maar hij blijft voorlopig thuis om zijn gezin te beschermen.

De moeder van Soufyan geeft aan dat de familie al dertig jaar in Urk woont en nooit problemen heeft gehad met mensen. Volgens hen is vooral de jeugd racistisch tegen buitenlanders en doen de volwassenen normaal.