Home Nieuws Racistische bedreigers van Sylvana Simons worden vervolgd

Racistische bedreigers van Sylvana Simons worden vervolgd

Het Openbaar Ministerie heeft besloten meer dan tien personen te vervolgen wegens uitlatingen die ze hebben gedaan op social media over Sylvana Simons. Het OM verdenkt de personen van belediging, bedreiging dan wel discriminatie. De racistische bedreigers uitten zich vooral online discriminatoir en bedreigend tegenover het aspirant-Kamerlid.

Advertentie

Na beoordeling van het dossier dat door de politie is opgesteld, is het OM tot de conclusie gekomen dat ten minste tien personen strafbaar hebben gehandeld. De personen die de ernstigste uitlatingen hebben gedaan zullen begin 2017 worden gedagvaard voor de rechter. Andere zaken zullen op een andere wijze worden afgedaan, zoals een geldboete of een taakstraf.

Simons deed in mei 2016 aangifte tegen een groot aantal uitingen op social media nadat ze aankondigde de politiek in te gaan. Op een ‘uitzwaai-pagina’ op Facebook zijn een groot aantal reacties geplaatst waartegen ze aangifte heeft gedaan. De uitzwaaipagina is aangemaakt door Donny Bonsink die ook oprichter was van de inmiddels opgeheven Facebookpagina PVV-aanhangers met 70.000 volgers en medebeheerder was van de eveneens opgeheven Facebookpagina Nederland mijn Vaderland met 220.000 volgers.