Home Nieuws Racisten vallen dit keer zusje van mishandelde Syrische vluchteling aan

Racisten vallen dit keer zusje van mishandelde Syrische vluchteling aan

Ook het zusje van Jamal die eind oktober werd mishandeld op de Almondbury Community School in Huddersfield is slachtoffer geworden van een mishandeling. Gisteren kwamen beelden naar buiten van een racistische mishandeling van de 15-jarige vluchteling Jamal eind oktober. De beelden leidden tot grote internationale ophef. Vandaag doken beelden op van een mishandeling die gisteren plaatsvond. Het slachtoffer blijkt het zusje van Jamal te zijn.

Advertentie

Op de nieuw opgedoken beelden is te zien hoe een poging wordt gedaan om haar hoofddoek eraf te trekken en ze heen en weer wordt geduwd, voordat ze van een heuveltje wordt geduwd. Jamal en zijn zus zijn de oorlog in Syrië ontvlucht en worden al maanden gepest op de school. De zus heeft naar verluidt uit wanhoop zelfs een poging gedaan om haar polsen door te snijden.

Naar aanleiding van de eerste beelden van de mishandeling van Jamal is de politie een onderzoek gestart naar de dader, de 16-jarige Bailey Mclaren komt uit een gezin dat racisme en geweld niet schuwt. Zo stond de moeder van Bailey al eens terecht vanwege een racistische scheldpartij en zat broer Reece meermaals vast vanwege geweld tegen fans van andere voetbalteams en ongeregeldheden bij een demonstratie van het extreemrechtse en neonazistische English Defence League.

Of de daders van de mishandeling van het meisje iets te maken hebben met Mclaren is onduidelijk. Bij het publiek in Groot-Brittannië groeit de roep om de school aan een grondige inspectie te onderwerpen, omdat ze geen veilige leeromgeving kunnen garanderen voor alle leerlingen.