Home Nieuws Racisten vallen moskeebezoekers Waddinxveen aan

Racisten vallen moskeebezoekers Waddinxveen aan

Afgelopen zaterdag werden moskeebezoekers in Waddinxveen aangevallen door een man en zijn zoon die racistische taal uitsloegen. De politie heeft de agressieve vader en zoon inmiddels ingerekend.

Advertentie

Volgens een verklaring van het moskeebestuur zouden de agressieve racisten eerst een 15-jarige jongen, een bezoeker van de moskee, hebben uitgescholden, bedreigd en uiteindelijk mishandeld. De jongen zocht daarop zijn toevlucht in de moskee, maar werd achtervolgd door de twee.

Daarop lopen de twee mannen naar de moskee en kloppen onder het uiten van racistische en dreigende taal hardhandig aan. Moskeebezoekers proberen de doorgedraaide mannen rustig te krijgen, maar het lukt ze niet. De mannen beginnen willekeurige mensen uit de moskee te slaan. Beelden bevestigen de aanval op moskeebezoekers.

Het bestuur van de Stichting Islamitische Moskee AlHijra in Waddinxveen zegt met afschuw kennis te hebben genomen van de bedreigingen en geweld. Volgens het bestuur van de moskee zijn er in totaal vier gewonden gevallen, waarvan twee zijn meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling. De daders zijn later op de avond aangehouden door een arrestatieteam.

Het bestuur van de moskee vraagt de overheid om hier op gepaste wijze op te reageren en maant de moskeebezoekers tot het bewaren van de rust: “Wij veroordelen deze daad van geweld op onze moskeebezoekers ten zeerste en vragen de politie en overheid hier op gepaste wijze te reageren en de daders hiervoor de vervolgen. Daarnaast vragen wij onze bezoekers de rust te bewaren en eventuele provocerende uitingen en/of gedragingen te negeren.Het bestuur is in gesprek met de politie en de burgemeester om hier op gepaste wijze te reageren en de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen.

De politie verklaart dat de daders van de meervoudige mishandeling, vader en zoon, onder invloed waren van alcohol. De vier slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan tegen de twee.