Home Opinie Raadslid verwart gemeente Hengelo met gemeente Yerevan en wil opening fontein dwarsbomen

Raadslid verwart gemeente Hengelo met gemeente Yerevan en wil opening fontein dwarsbomen

Van een onzer correspondenten,
CDA-raadslid Robin Gelici uit Almelo heeft -misschien in een vlaag van verstandsverbijstering- de gemeente Hengelo, waar op 24 april een Turkse fontein feestelijk wordt geopend, verward met gemeente Yerevan in Armenië, waar 24 april wordt stilgestaan bij de relocatie van Armenen binnen de grenzen van het Ottomaanse Rijk.

Niet alleen dat. Ook schakelt Gelici de lange armen van Yerevan, Pieter Omtzigt en zijn vrouw Ayfer Koç in, om in te grijpen en wordt de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg, publiekelijk getagd op de Facebookmuur van het gemeenteraadslid en onder druk gezet om “Toch echt even goed na te denken” over een feestelijke opening van een drinkfontein waar alle inwoners en bezoekers van Hengelo van zullen profiteren.

Je reinste emotionele chantage van een gemeenteraadslid die zijn boekje en zijn gemeentegrenzen ver te buiten gaat. Er wordt druk uitgeoefend om zoiets onschuldigs als een feestelijke opening van een fonteintje te dwarsbomen en de Turkse gemeenschap de mond te snoeren. Wat is de volgende stap? De open dag van de moskeeën in Nederland, die op die dag plaatsvindt, proberen bij wet verboden te krijgen? De laatste keer dat ik keek, leefden we nog steeds in Nederland, hebben we geen uitzicht over de Turkse berg Agri en was 24 april in Nederland geen nationale rouwdag over iets waar nog steeds geen wetenschappelijke consensus over bestaat en waar de regering in Armenië stelselmatig aan weigert mee te werken.

Misschien wordt het tijd dat de Armeense gemeenschap hun politieke en historische geschillen niet naar Nederland halen en de discussie overlaten aan wetenschappers en politici in Armenië en Turkije, in plaats van herhaaldelijk zout in de wonde te strooien en de boel op te naaien. Vindt u niet, raadslid?

Heel erg ongepast en provocerend dat het nou juist net op de 101ste herdenkingsjaar/dag van de Armeense, Syrische,…

Posted by Robin Haik Gelici on Tuesday, March 29, 2016

De fontein zou op 365 dagen in dit jaar geopend kunnen worden, maar 24 april 2016 is voor zowel de stichting…

Posted by Armeense Nederlanders on Tuesday, March 29, 2016