Home Nieuws PYD-kopstuk ontvangen door commissie Buitenlandse Zaken Tweede Kamer

PYD-kopstuk ontvangen door commissie Buitenlandse Zaken Tweede Kamer

PYD-kopstuk Shahouz Alhassan is donderdag samen met anderen ontvangen door de commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. Dat laat Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de nationalistische Socialistische Partij weten via Twitter. De PYD is in 2003 opgericht door de terreurbeweging PKK.

Advertentie

Karabulut:
“Een delegatie van de Democratische Federatie Noord Syrië spreekt met de commissie Buitenlandse Zaken. #Afrin #Rojova”.

Karabulut deelt in haar Tweet ook een samenvatting waarin de geschiedenis en structuur van de federatie uitgelegd wordt, en waarin gerept wordt over “Gezamenlijke verdediging tegen islamistische extremisten”, die uitgegroeid zou zijn tot de SDF. Nergens in het document wordt vermeld dat de SDF voor een groot deel bestaat uit de terreurbeweging PKK en dat ook de PYD is opgericht door diezelfde terreurbeweging in 2003. Ook volgens de CIA is de PYD onderdeel van de terreurbeweging PKK en dient het als de politieke tak in Syrië.

De Amerikaanse Generaal Raymond Thomas geeft toe dat de SDF een rebranding van de PKK was:

De samenvatting die Karabulut deelt, rept verder ook over een politieke vertegenwoordiging en bestuur die de etnische samenstelling van de regio zou vertegenwoordigen. Onder andere Arabische, Turkmeense, Yezidi en christelijke minderheden in gebieden die door de terreurbeweging PKK worden bestuurd, hebben te maken met etnische zuiveringen en gedwongen conscriptie door de YPG, de militante Syrische tak van de terreurbeweging PKK verbonden aan de PYD.

Hoe het kan dat een vertegenwoordiger van de politieke tak van de terreurbeweging PKK in Syrië met alle egards wordt ontvangen door de commissie buitenlandse zaken van de Tweede Kamer, blijft gissen. Het is Turkije al langere tijd een doorn in het oog dat NAVO-bondgenoot Nederland zich ontfermt over een terreurbeweging zoals de PKK. De PKK ziet volgens één van haar oprichters, Mehmet Sukru Gulmus, Nederland als haar achtertuin waarin het zich vrij kan manoeuvreren. De terreurgroep die verantwoordelijk is voor de dood van meer dan 40.000 mensen zou volgens Gulmus zelfs een eigen belastingdienst en trainingskampen hebben in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Dit is wat journalisten achterhouden over de YPG en haar betrokkenheid bij terreur

Steun onafhankelijke media