Home Nieuws PVV’ers fantaseren in besloten groepen over massamoorden op moslims

PVV’ers fantaseren in besloten groepen over massamoorden op moslims

Na de extreemrechtse terreuraanslag op een moskee in de Canadese stad Quebec waarbij zes mensen zijn vermoord door de Canadees Alexandre Bissonnette, spreken PVV’ers in besloten groepen op Facebook over het uitvoeren van soortgelijke daden.

Advertentie

Onder een statusupdate dat vanaf het Facebookaccount “Marcel Hermans” in de groep “Wilders.Wilders.Wilders” met meer dan 2.400 leden wordt gedeeld met het bijschrift “Gaat de goede kant op” bij een artikel van de Gelderlander getiteld “Vier grote moskeeën sluiten deuren na aanslag Quebec” reageert Facebookgebruiker “Robertkuipers Kuipers Robertkuip”, “Breng de gewapende strijd in de straten..tot de enkels in het moslimbloed“. Enkele reacties later plaatst dezelfde gebruiker “Zoals gezegd in Canada heeft men sinds kort het licht gezien. Een niet door overheids geld gesubsidieerde actie heeft in een moskee een buitengewoon goede indruk achtergelaten. ..meerdere personen zijn blijven onder de indruk.. wij moeten de jongeren meer van dit soort initiatieven aanmoedigen. Zodat de gemeenschap daar blijvend de vruchten van kan plukken .. proficiat jongelui” en “Binnehouden deuren dicht en een betonwagen bestellen. .hoezee”. “Ger van Ramsdoonk” reageert “prima dan wordt deexplosiedruk over de aanwezige lowlifes verdeeld“.

“Arjen van der Kooij” deelt een link in de besloten PVV-groep “PVV buitengesloten.. Wat nu?” (5.600 leden) met het bijschrift “Haatpaleizen pleuren deuren dicht. Gooi dan ook gelijk de sleutel weg !! Zie ik dat verkeerd of krijgen ze nu een broodje van eigen deeg ?? Grote moskeeën Randstad doen deuren dicht tijdens gebed“. “Jan Janssen” reageert daaronder met “Dynamiet er in,hoeven ze ook geen deuren meer te sluiten“. “Mart Kamminga” schrijft “Dan zitten ze als ratten in de val en kunnen we ze makkelijk afslachten!“. Juan Rodriquez Baute schrijft “Uzi in die stink konten“. “Wil Kalshoven” krijgt voor “En mosterdgas er in spuiten” twee likes in de groep.

“Gerard de Wilde” heeft meer verstand van explosieven en schrijft “Dat is ook beter voor de luchtverplaatsing bij een explosie. Met gesloten deuren zal er meer kracht vrijkomen om binnen een grotere schok te krijgen met meer effect. En de smeuige brij blijft ook binnen.. Dat willen wij niet op straat hebben natuurlijk!!!“. “Johan Hendriks” vindt het aantal slachtoffers in Quebec te weinig en schrijft “6 maar hebben ze toch iets niet goed gedaan daar hadden er veel meer moeten zijn“. Dierenliefhebber “Gloria van der Heijden” blijkt voor mensen minder affectie te voelen en schrijft “Een grote bom erop laten vallen ….Opgeruimd staat netjes!” en oogst 3 likes.

Nederlandse moskeeën zijn al jaren het doelwit van extreemrechtse terreur. Hoewel de roep vanuit de moslimgemeenschap om meer veiligheidsmaatregelen luider klinkt, heeft de Nederlandse regering nog geen zichtbare stappen gezet tegen de extreemrechtse dreiging.

Dit artikel wordt geüpdatet.