Home Nieuws PVV’er Willie Dille pleegt zelfmoord

PVV’er Willie Dille pleegt zelfmoord

Het Haagse PVV-raadslid Willie Dille heeft woensdag zelfmoord gepleegd en is uit het leven gestapt. Dat bevestigt de familie van Dille tegenover media.

Advertentie

Dille publiceerde maandag een video op Facebook waarin ze zegt dat ze het slachtoffer is van een groepsverkrachting en beschuldigde een mederaadslid ervan erachter te zitten. Het voorval zou plaats hebben gevonden in 2017, maar ze zou het een jaar lang voor zich hebben gehouden. Dille oogde moe en uitgeblust.

Dille raakte in 2016 in opspraak toen ze via haar Twitteraccount een filmpje verspreidde waarin de suggestie wordt gewekt dat moslims uitgemoord dienen te worden met een atoombom. De video met de nucleaire holocaust op moslims werd verder verspreid door de Haagse fractievoorzitter Karen Gerbrands en Elias van Hees. De video deed denken aan apocalyptische propaganda die door de nazi’s werd gebruikt om joden als gevaar voor de wereld te brandmerken en te dehumaniseren.

Dille werkte in haar loopbaan als begeleider in de gehandicaptenzorg en was zowel Kamerlid als gemeenteraadslid voor de extreemrechtse partij PVV. Willie Dille is 53 jaar oud geworden en laat een man en vier kinderen achter.

Zit je klem of heb je hulp nodig? Aarzel dan niet en bel met Stichting 113 zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7) of kijk op 113.nl.

Hoogste zelfmoordaantallen ooit in Nederland