Home Nieuws PVV’er Willie Dille beschuldigt Arnoud van Doorn achter groepsverkrachting te zitten

PVV’er Willie Dille beschuldigt Arnoud van Doorn achter groepsverkrachting te zitten

Het controversiële PVV-raadslid Willie Dille zegt in een video die ze op Facebook heeft gepubliceerd dat ze “Is ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims“. Volgens haar zou Arnoud van Doorn achter de vermeende groepsverkrachting zitten. De Haagse burgemeester Pauline Krikke zegt dat publiek geuite beschuldigingen, ook van en over gemeenteraadsleden, door haar, het OM en de politie na aangifte zeer serieus worden genomen en op strafbare feiten onderzocht. Arnoud van Doorn zegt vanaf zijn vakantieadres te overwegen aangifte te doen van laster en smaad.

Advertentie

De verklaring van Willie Dille komt ruim een jaar nadat de vermeende groepsverkrachting plaats zou hebben gevonden. Ook zegt dat ze deze week nog is bedreigd door mensen die niet zouden willen dat ze haar functie nog langer uitoefent. “Ik wil gewoon dat de wereld de waarheid weet. 15 maart 2017 ben ik ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims omdat ze graag wilde dat ik mijn mond zou houden in de Haagse gemeenteraad.“.

Dille beschuldigt het Haagse raadslid Arnoud van Doorn achter de groepsverkrachting te zitten. “Nadat ze klaar waren zeiden ze: ‘heb je respect voor Mohammed, heb je respect voor Allah, heb je respect voor Arnoud?’ En toen wist ik al wie erachter zat. Arnoud van Doorn die ook in de gemeenteraad zit, en ooit door mij ontslagen is als medewerker, die haat mij intens, een vreselijk gemene man. Nadat het gebeurd was heb ik het aan niemand verteld, ik heb de volgende dag gewoon m’n debatten gedaan.“. Enkele dagen na het vermeende incident, is ook te zien dat Dille samen met de PVV-fractievoorzitter is gaan bowlen.

Arnoud van Doorn reageert via Twitter vanaf zijn vakantieadres en zegt dat hij overweegt om aangifte te doen wegens smaad en laster: “Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mevrouw Dille.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke zegt dat er alle reden is om met Dille in gesprek te gaan en zegt dat publiek geuite beschuldigingen, ook van en over gemeenteraadsleden, door haar, het OM en de politie na aangifte zeer serieus genomen worden en op strafbare feiten worden onderzocht. Zowel de gemeente als de politie kunnen niet aangeven of er al aangifte is gedaan door Dille.

PVV-afdeling Den Haag zegt dat het met kracht het beeld ontkent dat nu wordt geschetst dat Willie Dille een labiel gekkie is. De PVV zegt dat het met een uitgebreide reactie komt ‘als de rust wat is weergekeerd’ en vraagt om Dille met rust te laten.

Dille raakte eerder in opspraak toen ze via haar Twitteraccount een filmpje verspreidde waarin de suggestie wordt gewekt dat moslims uitgemoord dienen te worden met een atoombom. De video met de nucleaire holocaust op moslims werd verder verspreid door de Haagse fractievoorzitter Karen Gerbrands en Elias van Hees. De video deed denken aan apocalyptische propaganda die door de nazi’s werd gebruikt om joden als gevaar voor de wereld te brandmerken en te dehumaniseren.

Redactionele noot: in een eerdere versie van dit artikel stond dat uit de verklaring van de Haagse burgemeester blijkt dat de politie en het OM reeds onderzoek hebben gedaan naar de claim die gaat over de vermeende verkrachting. Het gaat hier om een foutief geciteerde uitspraak. Burgemeester Krikke zegt niet dat er reeds onderzoek is gedaan, maar dat zij, het OM en de politie beschuldigingen die geuit zijn door of over gemeenteraadsleden na aangifte zeer serieus nemen en op strafbare feiten onderzoeken.