Home Nieuws PVV’er die het liefst moskee ziet afbranden niet op vingers getikt door...

PVV’er die het liefst moskee ziet afbranden niet op vingers getikt door werkgever Gemeente Nieuwegein

De Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deun, die werkzaam is als senior coördinator van de sociale recherche van de gemeente Nieuwegein, wordt door zijn werkgever niet op de vingers getikt, nadat hij tijdens een radio-interview zei dat hij het liefst de ULU-moskee in Utrecht ziet afbranden.

Advertentie

De ULU-moskee verklaarde over de uitspraken deze schokkend en ingrijpend te vinden en overweegt aangifte te doen tegen de Utrechtse PVV-lijsttrekker. Politieke jongerenorganisaties in Utrecht spraken zich fel uit tegen de uitspraken, die nare associaties oproept met de Kristallnacht waarin nazi’s onder andere synagoges aanvielen.

Ellie Liebregts, gemeentesecretaris van de gemeente Nieuwegein, laat aan de redactie van Pen.nl weten: “Iedere ambtenaar mag een politieke nevenfunctie vervullen, zoals lijsttrekker. Wij maken een strikt onderscheid tussen de ambtelijke functie en de politieke rol die een medewerker vervult. Wij gaan niet over de politieke keuzes van ambtenaren, tenzij door die keuze het functioneren van de medewerker in gevaar komt. Individuele personele gevallen bespreken wij niet in de pers.

Van Deun is 9 jaar lang werkzaam geweest als rechercheur bij de politie en werkt al sinds 2008 bij de Sociale Recherche, die onder andere onderzoek doet naar bijstandsfraude. Daarnaast is van Deun voorzitter van het Landelijk Contact Sociaal Rechercheurs in Nederland en was hij Sr. vakbondsconsulent bij de FNV en trainer en adviseur op het gebied van digitale forensische opsporing”.

Van Deun nam zijn woorden uiteindelijk niet terug, maar zei dat ze onhandig waren. Op zijn Twitteraccount is echter te zien dat zijn afkeer van de islam en moskeeën al langer aan hem vreet.