Home Nieuws PVV-raadslid verspreidt filmpje waarin moslims uitgemoord worden met atoombom

PVV-raadslid verspreidt filmpje waarin moslims uitgemoord worden met atoombom

Het Haagse raadslid en voormalig Kamerlid voor de PVV, Willie Dille, verspreidde zaterdag een video op Twitter waarin de suggestie wordt gewekt dat moslims uitgemoord dienen te worden met een atoombom.

Advertentie

De video verscheen op een Facebookpagina waar het 17.000 keer is bekeken en meer dan 560 keer is gedeeld. Update: de video lijkt niet meer zichtbaar te zijn op de Facebookpagina en is mogelijk verwijderd.

In de video wordt op de muziek van John Lennon’s vredelievende nummer Imagine een tekst gezongen waarin wordt bepleit voor het verdelgen van moslims. In de afbeelding daarbij is een exploderende atoombom te zien: “Stel je voor dat er geen islam meer zou zijn, stel je voor dat er geen moslims meer zouden zijn”, wordt er gezongen.

De video doet denken aan apocalyptische propaganda die door de nazi’s werd gebruikt om joden als gevaar voor de wereld te brandmerken en te dehumaniseren en is ook verder verspreid door Karen Gerbrands en Elias van Hees, respectievelijk de fractievoorzitter en vice-fractievoorzitter van de PVV in Den Haag. 

FilmpjeNoMoreMuslims